Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις από τους δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στην Κόνιτσα

To περιστατικό της άγριας επίθεσης σε ανήλικους πρόσφυγες στην Κόνιτσα πριν από λίγες μέρες έθεσε σε συναγερμό τις Αρχές που προχώρησαν στην ταυτοποίηση τεσσάρων δραστών σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αδικήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Δείτε: Ελλάδα: Ρατσιστική επίθεση από κουκουλοφόρους εναντίον ανηλίκων προσφύγων

Πρόκειται για επίθεση που παραπέμπει σαφέστατα σε ακροδεξιές λογικές και πρακτικές και δημιουργεί προβληματισμό για την κατάσταση που κυοφορείται στην περιοχή ενώ ακολούθησαν και άλλες παρόμοιες ενέργειες σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

Οι δράστες σύμφωνα με την αστυνομία είναι Έλληνες, ηλικίας από 17 (οι τρεις) έως 30 χρονών (ο ένας) με την έρευνα να συνεχίζεται από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση ενός ακόμα δράστη.

Σε βάρος των δραστών σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της κλοπής κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού χαρακτηριστικού των πράξεων.

Την Κυριακή (17/03) αργά το βράδυ, έφηβοι πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή που λειτουργεί στην ακριτική πόλη αθλούνταν στο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο.

Ξαφνικά και χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι άλλο, ομάδα ατόμων που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα τους επιτέθηκε και ακολούθησε καταδίωξη.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες σε έναν ανήλικο και να υποστεί δυσφορία ακόμα ένας.

Οι τραυματίες, διακομίσθηκαν το ίδιο βράδυ στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων απ’ όπου αποχώρησαν το επόμενο πρωί.

Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί