Δίωρη στάση εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Σε δίωρη στάση εργασίας θα προχωρήσει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, με αφορμή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου από τη μία έως τις τρεις το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

Τιμάμε στις 8 του ΜΑΡΤΗ τις εργαζόμενες γυναίκες του σωματείου μας που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία, στη ΔΥΠΕ, στο υπουργείο και με τις μαζικές διαμαρτυρίες διεκδικούν ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ

Οι αγώνες των εργατριών του νοσοκομείου όλων των ειδικοτήτων, που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

Πριν από 109 χρόνια η καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας, μετά από πρόταση της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν, αναδείκνυε τους μεγάλους γυναικείους εργατικούς αγώνες των προηγούμενων δεκαετιών, για ίση αμοιβή των γυναικών με τους άνδρες συναδέλφους τους, για μείωση των ωρών εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες τις γυναίκες, με μισθό που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας. Αυτή η πρόοδος μπορεί να ικανοποιήσει τις ιδιαίτερες βιολογικές ανάγκες της γυναίκας με γενικευμένα μέτρα κοινωνικής προστασίας της μητρότητας. Τις ανάγκες της οικογένειας με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας.

Εμπόδιο σε όλα αυτά, μπαίνει η πολιτική των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, στα ερείπια και των δικαιωμάτων των γυναικών. Και στον κλάδο μας, σε μια από τις πιο βαριές και ανθυγιεινές εργασίες. Η εντατικοποίηση της εργασίας τσακίζει κόκαλα. Οι ελαστικές μορφές εργασίας γίνονται ο κανόνας μαζί με την εργασιακή ανασφάλεια. Οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. Και όλα αυτά την ώρα που η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία υποβαθμίζονται συνολικά.

Να μη συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα της γυναικείας ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, της εργασίας χωρίς δικαιώματα, της ομηρείας και της ανασφάλειας.

Να μην αποδεχτούμε η μία πτυχή της ζωής της γυναίκας να έρχεται σε αντίθεση με την άλλη, να μη μπορεί η μία να συνδυαστεί και να συνυπάρξει με την άλλη.

Οι ανάγκες των γυναικών δε χωράνε στην πολιτική των φτηνών ευέλικτων εργαζομένων.
Η διέξοδος για όλες τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου βρίσκεται στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση.

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το σωματείο μας, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων συμμετέχει στη 2ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΡΤΗ 13:00 – 15:00 και οργανώνει εκδήλωση προς τιμή της ΓΥΝΑΙΚΑΣ, με προβολή ταινίας, ομιλία και φωτογραφική έκθεση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στις 13:00.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί