Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25, σχετικά με την περιοδεία του κόμματος στην Κρήτη.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η περιοδεία του ΜέΡΑ25 στην Κρήτη με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη και την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα καθώς και τους υποψήφιους ευρωβουλευτέ του ΜέΡΑ25 από την Κρήτη, Ελευθερία Κατσούλη, Κωνσταντίνο-Οδυσσέα Σαββόπουλο και το μέλος μας Γιώργο Λογιάδη.

Η επιλογή της Κρήτης για την εκκίνηση της προεκλογικής εκστρατείας του ΜέΡΑ25 δεν ήταν …«τυχαία», αφού είναι η πατρίδα του γραμματέα του κόμματος Γ. Βαρουφάκη αλλά και η «δεύτερη πατρίδα» για τη Σ. Σακοράφα, που από την Κρήτη ξεκίνησε τη λαμπρή αθλητική της καριέρα, με το παγκόσμιο ρεκόρ στο ακόντιο.

Το ΜέΡΑ25, θέλοντας να αναδείξει τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης στη μάχη για την κοινωνική συνοχή και την αξιοπρέπεια κάθε συμπολίτη μας, επισκέφθηκε τα συσσίτια της Πλάντζιας, το Γηροκομείο Χανίων και το Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Και αυτό γιατί η φροντίδα της υγείας, ο σεβασμός στην τρίτη ηλικία αλλά και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι ούτε ελεημοσύνη ούτε φιλανθρωπία, όπως τόνισαν τόσο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης όσο και η ευρωβουλευτής Σ. Σακοράφα.

Παράλληλα, κατά την περιοδεία, αναδείχθηκαν οι πολιτικές του κόμματος για την πράσινη ανάπτυξη και την βιώσιμη παραγωγή, με τις επισκέψεις του ΜέΡΑ25 στους παραγωγικούς φορείς της Κρήτης, τα επιμελητήρια, τα εργατικά κέντρα και τους αγροτικούς συνεταιρισμούς αλλά και με την επίσκεψη στην έκθεση των οινοποιών Κρήτης.

Ακόμα, σε συνάντηση μελών της πρωτοβουλίας των πολιτών που είναι αντίθετοι με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με την Ευρωβουλευτή Σ. Σακοράφα, στα Χανιά, εκφράστηκε η πάγια θέση του κόμματος ότι αυτή η πρακτική πρέπει αμέσως να σταματήσει και να δημιουργηθεί ο νέος αναπτυξιακός φορέας που προτείνει το ΜέΡΑ25.

Τέλος, με την επίσκεψη στο Καστέλι, υπογραμμίσθηκε η αντίθεση του κόμματος στην επιχειρούμενη, χωρίς καμία διαβούλευση, κατασκευή του νέου αεροδρομίου, ένα «φαραωνικό» έργο, που καταστρέφει μια ολόκληρη περιοχή υψηλής παραγωγικότητας.

Η ενεργή και ένθερμη συμμετοχή των πολιτών στην αγορά όλων των πόλεων και στα χωριά της Κρήτης, κυρίως όμως στις εκδηλώσεις-συζητήσεις του ΜέΡΑ25 στα Χανιά, στο Ρέθυμνο αλλά και στην Ιεράπετρα ήταν εντυπωσιακές.

Ο Γραμματέας του κόμματος Γ. Βαρουφάκης γνωστοποίησε ότι μία από τις κεντρικές προεκλογικές εκδηλώσεις του ΜέΡΑ25 πριν από τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στην Κρήτη.

Η προγραμματισμένη, για την ολοκλήρωση της περιοδείας, συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο του Ηρακλείου, δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της κατάληψης του χώρου από ομάδες πολιτών, που ζητούσαν την ικανοποίηση των αιτημάτων του κρατούμενου απεργού πείνας από τις 14 Ιανουαρίου Σπύρου Χριστοδούλου. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης συνομίλησε με τους καταληψίες και τους ανακοίνωσε ότι σεβόμενος τον αγώνα τους αναβάλλει την
προγραμματισμένη συνέντευξη και το ΜέΡΑ25 θα μελετήσει το αίτημά τους.

Τέλος, τόσο ο Γραμματέας του κόμματος Γ. Βαρουφάκης όσο και η ευρωβουλευτής Σ. Σακοράφα με δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους εξέφρασαν την πλήρη και αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους πληγέντες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κρήτη και ζήτησαν την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.

Κλείνοντας την περιοδεία οι Γ. Βαρουφάκης και Σ.Σακοράφα τόνισαν στις δηλώσεις τους: «Αυτοί είμαστε. Η περιοδεία μας στην Κρήτη και οι επαφές μας σηματοδοτούν αυτά που πιστεύουμε και σε αυτόν τον αγώνα καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά. Τους διαβεβαιώνουμε ότι θα τηρήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι τους ζητώντας την ψήφο τους στο ΜέΡΑ25».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί