Αυτοψία στις εργασίες στο 18ο και 19ο Δημοτικό Σχολείο

Αυτοψία στις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στο 18ο και στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 1η Μαρτίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας για τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί στα δυο σχολικά συγκροτήματα (ασφαλτοστρώσεις της αυλής και αντικατάσταση δαπέδου, βάψιμο των προσόψεων κ.ά) καθώς και για αυτές  που είναι προγραμματισμένες. Επίσης, είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με τους δασκάλους των σχολείων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και να εισπράξει την ικανοποίησή τους για την δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης, όπως έχουμε καθήκον να κάνουμε. Υλοποιούμε μεγάλα έργα συντηρήσεων (σοβάδες, μονώσεις, χρωματισμούς και αυλές συνολικού προϋπολογισμού 2.100.000) και έχουμε ήδη δημοπρατήσει μια ακόμα μεγάλη εργολαβία για αντίστοιχες εργασίες,  άνω των δύο εκατομμυρίων, η οποία θα ξεκινήσει να εκτελείται τους επόμενους μήνες.

Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και πολλή δουλειά προχωράμε και αντιμετωπίζουμε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης, αυτό της σχολικής στέγης. Και  όσο βλέπουμε χαρούμενα παιδιά, τόσο και η δική μας ικανοποίηση μεγαλώνει».

 

Οι παρεμβάσεις του Δήμου Ηρακλείου για τα σχολικά συγκροτήματα

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν των προαναφερθέντων παρεμβάσεων, ο Δήμος Ηρακλείου έχει ολοκληρώσει και έχει δρομολογήσει και μια σειρά άλλων ενεργειών για τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Μεταξύ άλλων:

  • Ολοκλήρωσε την πολεοδομική τακτοποίηση για  έναν μεγάλο αριθμό σχολικών κτιρίων τα οποία δεν διέθεταν οικοδομική άδεια, διασφαλίζοντας τη νόμιμη λειτουργία τους και ανοίγοντας τον δρόμο για την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, στα οποία δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν χωρίς τη νομιμοποίησή τους.
  • Εκπόνησε για πρώτη φορά πλήρη έλεγχο σε όλα τα ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής 138 σχολικών κτιρίων με τη συμπλήρωση ειδικού εντύπου.
  • Αποκαθιστά το χρώμα σε πολλά σχολεία της πόλης μας με  έργο προϋπολογισμού 650.000 ευρώ.
  • Προχωρά στην διαμόρφωση της σχολικής αυλής 10 σχολικών μονάδων.
  • Προχωρά στην προμήθεια Εξαρτημάτων Αντικεραυνικής Προστασίας σε σχολικά συγκροτήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί