Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ για τη σύσκεψη των σωματείων για τους συμβασιούχους

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, σχτετικά με την σύσκεψη των σωματείων που πραγματοποιήθηκε εχθές για τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Πραγματοποιήθηκε χθες, 19/02, η σύσκεψη των ΔΣ σωματείων, που οργάνωσε το σωματείο εργαζομένων ΠαΓΝΗ, με θέμα την κλιμάκωση της πάλης για τους συμβασιούχους εργαζόμενους.  Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου.  

Στην σύσκεψη μεταφέρθηκε η εικόνα από τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας Ηρακλείου αλλά και από την κατάσταση που βιώνουν οι χιλιάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί κάθε χρονιά.

Κατά την εισήγηση αναφέρθηκε ότι η πρωτοβουλία για την σύσκεψη αποτελεί συνέχεια των αγώνων των συμβασιούχων υγειονομικών, των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, των επικουρικών, των ωφελούμενων του ΟΑΕΔ. Ακουμπάει στις ανάγκες των ανέργων και όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι αγώνας ενάντια σε όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, ενάντια στις απολύσεις.

Τονίστηκε από όλες τις παρεμβάσεις ότι η παραμονή και η μονιμοποίηση με την παράλληλη προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων είναι η απάντηση που μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες ασθενών και υγειονομικών.

Μεταφέρθηκε η εμπειρία που δίνει κάθε φορά το υπουργείο και η ΥΠΕ από την δήθεν λύση των διαγωνισμών, η οποία αφήνει εργαζόμενους με προϋπηρεσία έξω από τα νοσοκομεία.

Τονίστηκε η ανάγκη να δυναμώσει η κοινή δράση των εργαζομένων, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη μεταξύ των σωματείων, μεταξύ μόνιμων και ελαστικά εργαζομένων, διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ορισμένου χρόνου.

Το επόμενο διάστημα θα ενισχυθεί η κοινή δράση και παρέμβαση για τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί