Ανακοίνωση του συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου για τη σημερινή απεργία

Ανακοίνωση εξέδωσε το συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου για τη σημερινή απεργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Συνδικάτο Οικοδόμων χαιρετίζει τους οικοδόμους που συμμετείχαν στην σημερινή απεργία, όπου τα μεγάλα εργοτάξια μέσα στην πόλη νέκρωσαν, αγγίζοντας τη συμμετοχή στο 100%.  

Οι οικοδόμοι, με τη σημερινή  απεργία στέλνουν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την εργοδοσία ότι δεν συμβιβάζονται με τα ψίχουλα, παλεύουν για υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις, επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. Για αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου κι όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Για μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας. Κανέναν πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας. Για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της φοροληστείας. Για καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Στην σημερινή απεργία συμμετείχε και το Σωματείο των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ γιατί οφείλουμε όλοι οι εργαζόμενοι μαζί να δώσουμε κοινό αγώνα  με τους ασθενείς, ώστε κάθε ασθενής να έχει σύγχρονες και δωρεάν παροχές υγείας. Συμμετείχαν στην απεργία και απαίτησαν: την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Να μπορούν να στέκονται με αξιοπρέπεια στα νοσοκομεία, απέναντι στους ασθενείς κι όχι να δουλεύουν μέχρι τα 67. Γιατί είναι απαράδεκτο να περιμένουν οι ασθενείς μήνες για να τους δει ένας γιατρός ή χρόνια για να κάνουν ένα χειρουργείο. Γιατί  μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας.

Σήμερα όμως, ημέρα Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους, τους εγκλώβισαν με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου που καλλιεργείται από τις αστυνομικές δυνάμεις με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους. Εισαγγελείς και Πρωτοδίκες να ζητάνε στοιχεία για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων μέσω του Συνδικάτου της Θεσσαλονίκης, αστυνομικός σε απεργιακό αγώνα στο γήπεδο της ΑΕΚ, στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης να εντοπίζεται ασφαλίτης από το  «Συνδικαλιστικό» της Ασφάλειας.

Είναι φανερό, ότι η υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων και σχεδιασμών πάει χέρι-χέρι με την ένταση των κατασταλτικών μέτρων απέναντι στα Συνδικάτα, στη γραμμή πάλης που βάζει μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων. Ούτε οι οικοδόμοι, ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι αγώνες θα σταματήσουν, όσα αντιδραστικά σχέδια κι αν θέσουν σε λειτουργία διάφοροι μηχανισμοί.

Δεν επαναπαυόμαστε, με μεγαλύτερο πείσμα συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την μάχη μας για την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 28 Νοέμβρη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί