Κρήτη: “Επιμένω να φωνάζω πως είμαι αθώος” – Επιστολή του κατηγορούμενου για την υπόθεση υπεξαίρεσης

Για τις 8 Μαϊου 2019 αναβλήθηκε η υπόθεση της υπεξαίρεσης των χρημάτων από τη Μαρίνα Αγίου Νικολάου προκειμένου να προσκομιστούν τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία από τις τράπεζες με τις οποίες είχε συναλλαγές τότε η Μαρίνα Αγίου Νικολάου. Η υπόθεση εκδικάζεται στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Θυμίζουμε, ότι ο κατηγορούμενος, πρώην γενικός διευθυντής της ΔΕΠΑΜΑΝ, είχε πρωτοδίκως καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών. Αρχικά είχε αποφασιστεί η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, αλλά μετά από κράτηση ολίγων μηνών, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Ο κατηγορούμενος για την υπόθεση Ιωάννης Μπολανάκης απέστειλε στην ΑΝΑΤΟΛΗ την ακόλουθη επιστολή:

Σε συνέχεια της από 7-3-2017 δημοσίευσής μου όσον αφορά για αναβολές – έλλειμμα – δικαστικά για τη Μαρίνα Αγίου Νικολάου είχα δώσει κάποιες εξηγήσεις, τότε πειστικές, νομίζω.

Όσο για τις αναβολές εκδίκασης της υπόθεσης, από τότε έχουν δοθεί άλλες δύο και όχι με δικιά μου υπαιτιότητα, όπως θα καταλάβετε παρακάτω.

Όπως είχα γράψει τότε, στο πρωτόδικο Δικαστήριο δεν είχα προετοιμαστεί επαρκώς, με όσα στοιχεία είχα μπορέσει να μαζέψω, ώστε να αποδείξω με αποδείξεις και όχι με αποχρώσες ενδείξεις την αθωότητά μου, που από την πρώτη στιγμή επιμένω να φωνάζω.

Δικάσιμος είχε οριστεί στις 20-9-2017. Το δικαστήριο ξεκίνησε κανονικά, αλλά μετά από την κατάθεση στοιχείων που παρουσιάστηκαν από μέρους μου, σε συζήτηση που έγινε μεταξύ των δικαστών η μία άποψη ήταν να δικαστεί η υπόθεση με όσα στοιχεία υπήρχαν, τα οποία όμως ήταν ελλιπή, αφού τα υπόλοιπα στοιχεία δεν υπήρχαν και δεν είχαν συμπεριληφθεί στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών, πράγμα που ήταν πολύ πιθανό να οδηγήσει στην απαλλαγή μου λόγω αμφιβολιών.

Τότε οι δικηγόροι μου (κ. Γιατζακης Χ. και Κάββαλος Β.), τους οποίους και ευχαριστώ πάρα πολύ που με πίστεψαν και μου συμπαραστάθηκαν σε όλο αυτό το Γολγοθά που περνάω, τόνισαν στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμούσαν κάτι τέτοιο, γιατί τα υπόλοιπα στοιχεία ήταν πολλά και πρέπει να προσκομιστούν, έτσι ώστε να φανεί τι ακριβώς έχει γίνει.

Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της υπόθεσης έως τις 19-9-2018 και έδωσε εντολή στη μηνύτρια να προσκομίσουν όλα τα στοιχεία για τα έτη που αφορούσε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών και να τα ελέγξει τεχνικός σύμβουλος, ώστε να παρουσιαστούν στο επόμενο δικαστήριο και ακόμα να κληθεί ο ορκωτός λογιστής για να καταθέσει αν τα στοιχεία που κατείχα και παρουσίασα στο Δικαστήριο τα είχαν ήδη συμπεριλάβει στο πόρισμα ή όχι.

Στις 19-9-2018 και αφού πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος κανένα στοιχείο δεν προσκομίστηκε στο δικαστήριο, όμως ο ορκωτός λογιστής προσήλθε και αναγνώρισε ότι τα στοιχεία τα οποία επικαλούμαι δεν έχουν συμπεριληφθεί στο πόρισμα. Μετά από όλα αυτά το Δικαστήριο ανέβαλε και πάλι την εκδίκαση της υπόθεσης και έδωσε την ίδια ως άνω εντολή με την προϋπόθεση να δοθούν και σ’ εμένα, ώστε να βάλω αν θέλω τεχνικό σύμβουλο να τα ελέγξει και ακόμα να προσκομιστούν και τα τιμολόγια της ΔΕΗ και του ΟΤΕ για τα ίδια έτη, που μέχρι σήμερα δεν φαίνονται πουθενά. Θέλω να υπενθυμίσω ότι από την αρχή αυτής της ιστορίας φωνάζω ότι είμαι αθώος και ότι λόγω των πάρα πολλών έργων και αγώνων που είχαν γίνει, λείπουν τιμολόγια τα οποία δεν έχουν καταγραφεί στα βιβλία εσόδων και εξόδων.

Θα ήθελα να προσθέσω για κάποιους που έχουν κάποιες αμφιβολίες και λένε διάφορα, ότι:

Το 2003 η Μαρίνα είχε έσοδα 65.000 ευρώ και έξοδα 45.000, με περίπου 20 προμηθευτές.

Το 2004, μετά την ανάληψη από τη νέα διοίκηση, είχε έσοδα 180.000 ευρώ και έξοδα 236.000 ευρώ, με 90 περίπου προμηθευτές.

Το 2005 έσοδα 260.000 ευρώ και έξοδα 320.000 ευρώ και 150 προμηθευτές.

Το 2006 τα έσοδα έφτασαν τις 750.000 ευρώ και τα έξοδα τις 510.000 ευρώ, με 230 προμηθευτές.

Καταλαβαίνετε λοιπόν μετά από τα παραπάνω, ότι στη Μαρίνα υπήρχε μία συνεχής ανάπτυξη, με πολλά έργα ανάπλασης, αγώνες διεθνείς κ.α.
Άμεσα έγιναν και κάποιες συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες όπως την «K&G διαχείριση Μαρίνων Ελλάδος», «Tranzosion Klamp» κ.α. και με όλα αυτά ανέβηκε σε μεγάλο ποσοστό η εισπραξιμότητα και η Μαρίνα τροφοδοτούνταν με ίδια κεφάλαια.

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Ιωάννης Μπολανάκης

anatolh.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί