Κρήτη: Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον 33χρονο Μανώλη

Πέπλο πένθους έχει σκεπάσει την τοπική κοινωνία του Άγιου Νικολάου από τον θάνατο του 33χρονου Μανώλη Κριτσωτάκη, που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής, όταν η φωτοβολίδα που προσπάθησε να πυροδοτήσει, εξερράγη πάνω του.

Δείτε επίσης:

Κρήτη: Δεν εφημέρευε χειρουργός το βράδυ του θανάτου του 33χρονου Μανόλη από φωτοβολίδα

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: 33χρονος νεκρός από φωτοβολίδα που πυροδότησε

Σοκαρισμένη η κοινωνία του Αγίου Νικολάου από την τραγωδία με τον 33χρονο Μανόλη

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που σκάει η φωτοβολίδα στα χέρια του 33χρονου

Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Εργαζόμενοι κατά Γεωργιάδη για την εφημερία και τον θάνατο του 33χρονου

Το τελευταίο αντίο στον άτυχο Μανώλη είπαν συγγενείς και φίλοι του σήμερα, στην εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, στον Άγιο Νικόλαο.

Ο θάνατος του 33χρονου Μανώλη, έρχεται να καταδείξει την τραγική κατάσταση του ΕΣΥ, καθώς, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου Γιώργος Μανουσάκης, σε ανάρτησή του, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο 33χρονος δεν εφημέρευε χειρουργός αλλά μόνο ένας αναισθησιολόγος, ως αποτέλεσμα αναγκάσθηκε να έρθει από το σπίτι του ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής και μαζί με τους γυναικολόγους που εφημέρευαν, προσπάθησαν να του σώσουν τη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία.

Τονίζει επίσης, ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που καταλήγει σε θάνατο ασθενής, λόγω ελλείψεων προσωπικού, καθώς αυτό περίπου είχε συμβεί και πριν από ενάμισι μήνα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας με άτομο το οποίο είχε δυστύχημα με μοτοκρός.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο 17χρονος που τραυματίστηκε σε πίστα motocross – Επιστρατεύτηκε αναισθησιολόγος από άλλη περιοχή

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός ο 17χρονος που τραυματίστηκε σε πίστα motocross 

Κρήτη: Θρήνος για τον 17χρονο Μάριο που έχασε τη ζωή του σε πίστα motocross

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μανουσάκη:

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα 2024 σε κανένα νοσοκομείο του νομού Λασιθίου δεν εφημερεύει το ακτινολογικό και το αναισθησιολογικό τμήμα.
Χθες που συνέβη το ατυχές περιστατικό με το συμπολιτη μας που έχασε τη ζωή του, στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου δεν εφημέρευε Γενικός Χειρουργός και ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής ήρθε από το σπίτι του για να προσπαθήσει να σώσει τη ζωή του άτυχου νέου, όπως περίπου είχε συμβεί πριν από ενάμισι μήνα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας με το δυστύχημα με το μοτοκρός.
Ως πότε θα ανεχόμαστε να μην υπάρχει ένα επαρκώς στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, και να απαιτείται συνεχώς ο εθελοντισμός και το φιλότιμο των λειτουργών της υγείας;

Τα ψεύδη του Αδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το τραγικό περιστατικό, με δηλώσεις του στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης (19/3), ανέφερε ότι το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου το βράδυ της Κυριακής 17/3 που μεταφέρθηκε ο τραυματίας δεν εφημέρευε». Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Υγείας για τις δηλώσεις του, διαψεύδοντάς τον. «Αντί ο υπουργός υγείας να ασχοληθεί με την υποστελέχωση που μαστίζει τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά τα νοσοκομεία της περιφέρειας όπου παρατηρούνται  συνεχείς παραιτήσεις μόνιμων ιατρών και οι περισσότερες προκηρύξεις ιατρικών θέσεων βγαίνουν άγονες με αποτέλεσμα να υπάρχουν εφημεριακά κενά σε κρίσιμες ειδικότητες, αντιστρέφει την πραγματικότητα και παρουσιάζει ότι το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν εφημέρευε την Κυριακή, ενώ εφημέρευε όπως εφημερεύει όλες τις ημέρες του χρόνου», επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης 19/3/24 για το περιστατικό με την τραγική απώλεια του 33χρονου συμπολίτη μας από τη φωτοβολίδα, και ανέφερε ότι το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου το βράδυ της Κυριακής 17/3 που μεταφέρθηκε ο τραυματίας  δεν εφημέρευε.

Όμως η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτό που είπε ο υπουργός υγείας , αφού το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εφημερεύει κάθε μέρα, 365 ημέρες το χρόνο (όπως φαίνεται και από το σχετικό χάρτη στη σελίδα της 7ης ΥΠΕ) ,  και την Κυριακή 17/3 το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου εφημέρευε.

simeiomatario

Λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου εφημερεύει με κενά σε κρίσιμες ειδικότητες και αυτό συνέβη την Κυριακή 17/3 που ενώ το νοσοκομείο εφημέρευε και εφημέρευαν οι περισσότερες ιατρικές ειδικότητες και τμήματα του νοσοκομείου, δεν εφημέρευε η γενική χειρουργική (όπως φαίνεται και από τη σχετική δημοσίευση στην τοπική εφημερίδα Ανατολή), αφού από το Δεκέμβριο του 2023 έχει μειωθεί η δύναμη των χειρουργών λόγω της παραίτησης ενός μόνιμου ιατρού.

Ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής χωρίς να εφημερεύει είχε δηλώσει  εθελοντικά τη διαθεσιμότητα του σε περίπτωση εξαιρετικά επείγοντος περιστατικού και έτσι το βράδυ της Κυριακής  ειδοποιήθηκε, προσήλθε εγκαίρως και προσπάθησε να σώσει τη ζωή του άτυχου συμπολίτη μας.

Αντί ο υπουργός υγείας να ασχοληθεί με την υποστελέχωση που μαστίζει τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας και ειδικά τα νοσοκομεία της περιφέρειας όπου παρατηρούνται  συνεχείς παραιτήσεις μόνιμων ιατρών και οι περισσότερες προκηρύξεις ιατρικών θέσεων βγαίνουν άγονες με αποτέλεσμα να υπάρχουν εφημεριακά κενά σε κρίσιμες ειδικότητες, αντιστρέφει την πραγματικότητα και παρουσιάζει ότι το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου δεν εφημέρευε την Κυριακή, ενώ εφημέρευε όπως εφημερεύει όλες τις ημέρες του χρόνου.

kriti

Είναι δυνατόν ο υπουργός υγείας να μη  γνωρίζει ποια νοσοκομεία εφημερεύουν κάθε μέρα και να λέει δημόσια τέτοιες ανακρίβειες;

Αυτό που ζητούμε για να αντιστραφεί  η πορεία εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ και να σωθούν τα νοσοκομεία της περιφέρειας,  είναι  να δοθούν σημαντικές μισθολογικές αυξήσεις στους ιατρούς και στους άλλους εργαζόμενους, να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού. Με βασικά αιτήματα αυτά καλούμε όλους τους πολίτες του νομού Λασιθίου να συμμετέχουν στο Παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο στο Σεληνάρι στην Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί