Ταϊλάνδη: Τα παιδιά αφηγούνται τη συγκλονιστική περιπέτεια που έζησαν – «Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες»

Τη συγκλονιστική περιπέτεια που βίωσαν, περιγράφουν τα 12 παιδιά και ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας, στην πρώτη τους δημόσια εμφάνιση μετά τον απεγκλωβισμό τους από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.

«Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες», δήλωσε ένα από αυτά, ο 15χρονος Πορντσάι Καμλουάν, διευκρινίζοντας ότι επί εννέα ημέρες τα παιδιά και ο προπονητής τους δεν έτρωγαν τίποτα και έπιναν το νερό της βροχής.

Τα παιδιά εμφανίστηκαν για τη συνέντευξη Τύπου, η οποία μεταδίδεται ζωντανά από τηλεοπτικά δίκτυα, ενώ μπαίνοντας στην αίθουσα ευχαρίστησαν τον κόσμο.

Ντυμένα με ποδοσφαιρικές εμφανίσεις, τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους έμοιαζαν χαλαρά μπροστά στην παρουσία ΜΜΕ από όλο τον κόσμο. Δίπλα τους βρίσκονται δύτες από την ομάδα διάσωσης.

Τα παιδιά εξήγησαν πως βρέθηκαν στη σπηλιά γιατί δεν είχαν ξαναπάει ποτέ εκεί και ήθελαν να δουν τι υπάρχει μέσα. Σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν και από το οποίο έλαβαν πριν από λίγο εξιτήριο, τα παιδιά έχουν πάρει κατά μέσον όρο τρία κιλά μετά την περιπέτειά τους, ενώ τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν «καλά».

Στη συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής του νοσοκομείου είπε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα συμμετείχε σε «ασκήσεις καλλιέργειας αυτοπεποίθησης» την τελευταία τους βραδιά στο νοσοκομείο.

Όπως ανέφερε ο προπονητής τους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, τα περισσότερα από τα 12 μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας, γνώριζαν κολύμπι, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «Οι Αγριόχοιροι» δεν είχαν μαζί τους τρόφιμα μέσα στο σπήλαιο.

Ένα από τα διασωθέντα παιδιά, ο 14χρονος Αντούλ Σαμ-Ον, ο οποίος είναι εκείνος που απάντησε στα αγγλικά στους Βρετανούς διασώστες που εντόπισαν την ομάδα, περιέγραψε το «θαύμα» της διάσωσής τους.

«Νομίζω ήταν βράδυ, δεν είμαι σίγουρος. Σκάβαμε μέσα στο σπήλαιο, ψάχνοντας για πιθανές εξόδους. Τότε νόμισα πως άκουσα φωνές ανθρώπων που μιλούσαν», είπε.

Ο προπονητής είπε στην ομάδα να παραμείνει σιωπηλή. Εκείνη τη στιγμή καταλάβανε πως πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους που είχαν έρθει να τους σώσουν.

«Ήμουν τόσο έκπληκτος όταν ήρθαν οι δύτες που το μόνο που σκέφτηκα να τους πω ήταν “γεια”» λέει ο Αντούλ.

«Φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα στο σπίτι μου, ότι θα με μάλωνε η μητέρα μου», είπε ένα άλλο παιδί.

«Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες», είπε από την πλευρά του ο 15χρονος Πορντσάι Καμλουάν διευκρινίζοντας ότι επί εννέα ημέρες τα παιδιά και ο προπονητής τους δεν έτρωγαν τίποτα και έπιναν το νερό της βροχής.

lifo.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί