Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Τροχαίο με 14 νεκρούς

Διώροφο λεωφορείο κόπηκε στα δύο μετά από πρόσκρουση σε δέντρο. Πάνω από 30 οι τραυματίες, φόβοι ότι θα ανέβει ο αριθμός των νεκρών.

Δραματικές εικόνες έρχονται από τα νότια της χώρας, όπου σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο με εμπλοκή διώροφου λεωφορείου. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 14 νεκρούς και 32 τραυματίες.

Το μεγάλο λεωφορείο ταξίδευε από τη Μπανγκόκ προς το νότιο άκρο του βασιλείου όταν έπεσε πάνω στο δέντρο στην παραθαλάσσια επαρχία Πρατσούαπ Κίρι Καν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

ADVERTISING

(Sawang Rungrueang Rescue22 Foundation via AP)

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο δείχνουν το όχημα κομμένο στα δύο εξαιτίας της σφοδρότητας της σύγκρουσης και το δέντρο να έχει διαπεράσει μέρος του και να είναι καρφωμένο στο εσωτερικό του οχήματος.

«Κατά τα πρώτα, ακόμη προκαταρκτικά στοιχεία 14 άνθρωποι είναι νεκροί και 32 τραυματίστηκαν», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας πως διενεργείται έρευνα για το δυστύχημα.

(Sawang Rungrueang Rescue22 Foundation via AP)

Τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος δεν έχουν ξεκαθαρίσει, ωστόσο η αστυνομία υποπτεύεται πως ο οδηγός του λεωφορείου —τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά επέζησε— ήταν άυπνος.

«Συνεργαζόμαστε με το νοσοκομείο για να εξακριβώσουμε το επίπεδο αλκοολαιμίας του», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας. Η αστυνομία προσπαθεί μεταξύ άλλων να επαληθεύσει αν όλα τα θύματα είναι Ταϊλανδοί ή υπάρχουν αλλοδαποί ανάμεσά τους.

(Sawang Rungrueang Rescue22 Foundation via AP)

Η Ταϊλάνδη καταγράφει έναν από τους υψηλότερους δείκτες θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων στον κόσμο. Κάπου 20.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο στους δρόμους του βασιλείου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί