Δήλωση Ν.Ηγουμενίδη: «Η Συνταγματική Αναθεώρηση σε προοδευτική κατεύθυνση είναι απαίτηση της κοινωνίας»

Σχετικά με την συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι ώριμη ανάγκη των εξελίξεων, ιδιαίτερα των τελευταίων δεκαετιών, στην χώρα μας.

Αποτελεί απαίτηση των ζωντανών κοινωνικών δυνάμεων, που συμμετέχουν στην οικοδόμηση της μεταμνημονιακής Ελλάδας και, σίγουρα, θα πρέπει να σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία πρέπει να προχωρήσει η πατρίδα.

Είναι απαίτηση της κοινωνίας η αναθεώρηση της ‘σκανδαλώδους’ συνταγματικής διάταξης περί ευθύνης των Υπουργών. Την ώριμη αυτή ανάγκη επιβάλλουν όλες οι μεγάλες υποθέσεις σκανδάλων – από την Siemens μέχρι την Novartis  – που προσβάλλουν το κοινό αίσθημα δικαίου και καθιστούν επιτακτικότατη την τροποποίηση του ευνοϊκού ποινικού καθεστώτος για το πολιτικό προσωπικό.

Όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στην απάντησή του σε επιστολή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση: Ο τόπος  έχει ανάγκη μια προοδευτική τομή και κατ’ επέκταση μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση’.

Το δίκαιο και κοινωνικό πρόσημο, καθώς και το προοδευτικό αποτύπωμα είναι που ξεχωρίζουν, μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, τους «φίλους» από τους «εχθρούς» της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Οι πολιτικές δυνάμεις της ευρύτερης κεντροαριστεράς, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν την θετική πλειοψηφία εκκίνησης της Αναθεωρητικής Διαδικασίας.

Οι πολιτικές δυνάμεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, εκφράζουν είτε φιλοδοξούν να εκφράσουν πολιτικά τις μαχόμενες για μια νέα Ελλάδα κοινωνικές δυνάμεις, οφείλουν και θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί