Τον δάγκωσε σκύλος στον Υμηττό και για εκδίκηση γέμισε φόλες το βουνό – 8 νεκρά ζώα μέχρι στιγμής

Μερικές εβδομάδες μετά την ανάρτηση των απειλητικών σημειωμάτων για τοποθέτηση φόλας σε δασικούς δρόμους του νοτίου Υμηττού, δυστυχώς η εγκληματική πράξη επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο.

Οι εθελοντές της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού είχαν πραγματοποιήσει αναζητήσεις στο δάσος του Νοτίου Υμηττού όταν αναρτήθηκαν τα απειλητικά σημειώματα αλλά δεν είχε εντοπιστεί κάτι. Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την περιοχή στην οποία έχουν διασκορπιστεί οι φόλες.

Ωστόσο, εντοπίστηκαν πρόσφατα τοποθετημένα κομμάτια κιμά, πιθανότατα εμποτισμένα σε μαρμελάδα φράουλα (λόγω της έντονης οσμής φράουλας), τα οποία έφεραν δηλητήριο. Το δυστύχημα είναι ότι ήδη έχει προκύψει ο ακαριαίος θάνατος ενός δεσποζόμενου σκύλου, από τους πλέον αγαπητούς στους εθελοντές δασοπροστασίας, υιοθετημένος από εθελοντή-μέλος της Ε.Δ.Ν.Υ. (Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού).

Για τον λόγο αυτό εφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των πολιτών που περπατούν στο τμήμα του βουνού και όσων βγάζουν βόλτα τα σκυλιά τους πάνω από το Πανόραμα Βούλας και την Αιξωνή Γλυφάδας.

Πλέον η άγρια πανίδα του βουνού, (θηλαστικά και πτηνά), αντιμετωπίζει θανάσιμο κίνδυνο, ήδη η Ε.Δ.Ν.Υ. προσπαθεί σε συνεργασία με την αστυνομία και τη Θηροφυλακή να εντοπίσει και να απομακρύνει όσες περισσότερες φόλες μπορεί, ενώ περισυλλέγει και τα νεκρά ζώα. Ήδη εντοπίστηκαν επτά (7) νεκρές αλεπούδες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών ζώων σε οκτώ (8). Η Ε.Δ.Ν.Υ., πάντα σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, φρόντισε για την απομάκρυνση και μεταφορά τους στο Δασαρχείο Πεντέλης για να λάβουν χώρα οι απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις.

Η Ε.Δ.Ν.Υ. ενημερώνει ότι για την εγκληματική πράξη έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη καθώς έχει υποβληθεί μήνυση στο ΑΤ Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και όλα τα σχετικά πειστήρια έχουν περισυλλεγεί με τις νόμιμες διαδικασίες. Ενήμερο για το περιστατικό είναι και το τμήμα πεζής περιπολίας Γλυφάδας, της Ελληνικής Αστυνομίας και η θηροφυλακή.

πηγή πληροφοριών και φωτογραφιών: http://ednyvolunteers.wixsite.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί