Θλιβερή κυβέρνηση: Αντί να στηρίξει την εργασία, δίνει κι άλλο “αέρα” στην κάθε efood

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάνει ούτε βήμα πίσω στο θέμα της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων που έχει επιβάλει με τον νόμο έκτρωμα Χατζηδάκη, Μητσοτάκη.

Ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε εάν με αφορμή τις σφοδρές αντιδράσεις για την εκβιαστική κίνηση της εταιρείας efood, η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου όλοι διανομείς να έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας και όχι με μπλοκάκι ως αυτοαπασχολούμενοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά δια της πλαγίας εκθειάζοντας τον νόμο – έκτρωμα και υποστηρίζοντας ότι το θεσμικό πλαίσιο που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση είναι προωθημένο και προς όφελος των εργαζομένων αφού ενισχύσει και αναβαθμίζει τα δικαιώματά τους.

Όσον αφορά την εκβιαστική κίνηση της efood, σε ένα κλικ περισσότερο χαλαρό στιλ από τον Κωστή Χατζηδάκη είπε ότι πρόκειται για «πρακτικές έως και αθέμιτες και άδικες απέναντι σε εργαζόμενους που βοήθησαν στην πανδημία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ, δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει θεσμικό πλαίσιο που δεν θα επιτρέπει τους εργαζόμενους σε ψηφιακές πλατφόρμες να λογίζονται ως αυτοαπασχολούμενοι,  με ισχυρό τεκμήριο υπέρ μισθωτής εργασίας με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν.

Την ίδια ώρα οι διανομείς ετοιμάζουν μπαράζ κινητοποιήσεων με αίτημα να διατηρηθεί η μισθωτή εργασία, καταγγέλλοντας ότι το άρθρο 69 του νόμου Χατζηδάκη, Μητσοτάκη είναι φωτογραφικό και πάνω σε αυτό στηρίχθηκε η efood για να εκβιάσει τους εργαζόμενούς της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί