Κίνημα Αλλαγής: Κάλεσμα συναίνεσης από τον Κ. Μητσοτάκη

Κάλεσμα στους συνέδρους του Κινήματος Αλλαγής σε συστράτευση για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου απηύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Είναι πολλά τα σημεία που αξίζει να συναντηθούμε”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ για άλωση του κράτους.

Οπως ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, «ΠΑΣΟΚ, Κίνημα Αλλαγής σήμερα, και ΝΔ υπήρξαμε αντίπαλοι σχεδόν για σαράντα χρόνια. Υπήρξαν στιγμές σύγκλισης όταν το εθνικό συμφέρον το επέβαλλε. Και μπορώ να πω ότι οι στιγμές αυτές, παλαιότερα ή πιο πρόσφατα, χαρακτηρίστηκαν από πολιτική εντιμότητα και προσωπική ειλικρίνεια. Γιατί σε μια Δημοκρατία υπάρχουν -και πρέπει να υπάρχουν -διαφορετικές ιδεολογίες, που οδηγούν συχνά και σε πολιτικές συγκρούσεις, αλλά το εθνικό συμφέρον προέχει».

«Σήμερα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι η υπεράσπιση των θεσμικών αρμών της δημοκρατίας μας. Διότι η τριετής λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει μειώσει τη σημασία των ιδεολογικών διαφορών, καθώς αυτό που διακυβεύεται σήμερα είναι η ίδια η ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Γιατί όταν υπονομεύονται ανοιχτά η Δικαιοσύνη, οι ανεξάρτητες Αρχές, η κοινοβουλευτική λειτουργία και ο Τύπος, τότε οι παραταξιακές αποχρώσεις θαμπώνουν ενώπιον του γκρίζου που τις απειλεί από κοινού».

Όταν το κράτος αλώνεται χυδαία από χιλιάδες κομματικούς πελάτες, η οικονομία σκοντάφτει σε παιχνίδια νέας διαπλοκής και ο δημόσιος διάλογος δηλητηριάζεται από κυνισμό και προπαγάνδα, τότε οι εύλογες διαφωνίες μας υποχωρούν. Και όταν, βεβαίως, τα εθνικά θέματα γίνονται -στα κρυφά και υπογείως- φτηνά ερασιτεχνικά παιχνίδια μικροκομματισμού, τότε οι διαφορές μας αμβλύνονται μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο για την πατρίδα, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση δεν καταργεί την Βουλή, αλλά ναρκοθετεί τη λειτουργία της. Δεν κλείνει το Δημόσιο, αλλά το πολιορκεί με χιλιάδες ψηφοφόρους της. Δεν έχει ΥΕΝΕΔ, αλλά έκανε ΥΕΝΕΔ την ΕΡΤ, που τάχα έδιωξε το «μαύρο» για να επιστρέψει στο κατάμαυρο. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά πρωτεύει το κοινό αίτημα να μην περάσει ο καθεστωτικός αυταρχισμός την τάφρο της Δημοκρατίας. Κάτι που προϋποθέτει συστράτευση όλων μας για την περιφρούρηση του Κράτους Δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σημείωσε δε ότι, προχωρώντας προς τις εκλογές, «δεν διστάζω να πω πως είναι πολλά τα σημεία που αξίζει να συναντηθούμε». Αναφέρθηκε στην προστασία των θεσμών, την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος και την ανάπτυξη ενός νέου πατριωτισμού με συγκλίσεις στα μεγάλα εθνικά θέματα.

Όμως, συνέχισε, πολλά θα είναι και τα σταυροδρόμια και μετά τις εκλογές. Το νέο Σύνταγμα, ο θεσμικός θεματοφύλακας της Ελλάδας που μας αξίζει. Ένας νέος εκλογικός νόμος που να τον συμφωνήσουμε και να τον ψηφίσουμε μαζί στην αρχή της επόμενης κυβερνητικής θητείας ώστε να βρούμε την αναγκαία ισορροπία ανάμεσα στην αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα. Και βέβαια οι μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία, ο εκσυγχρονισμός της Διοίκησης, η Υγεία, η Ασφάλεια και, επιτέλους, ένα Εθνικό Πρόγραμμα για την Παιδεία βασισμένο σε συναινέσεις, όπως αυτές που πετύχαμε στο παρελθόν.

«Δεν είμαι εγώ ασφαλώς αυτός που θα σας υποδείξει πώς θα κινηθείτε. Αλλά αυτό που θέλω να πω σήμερα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές θα επιδιώξει μια ευρεία πολιτική συναίνεση για όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Γιατί η νέα Ελλάδα μας χρειάζεται όλους και γιατί πρέπει να θεμελιώσουμε μια νέα πολιτική κουλτούρα σεβασμού και συνεργασιών», κατέληξε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

euro2day.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί