ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολιτεύονταν με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων με το… αζημίωτο

«Τα όσα αποκαλύπτει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Κυριακάτικη Δημοκρατία” σχετικά με τις μίζες που έδινε η εταιρεία Siemens στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αναδεικνύουν με εξαιρετικά εύγλωττο τρόπο, τον τρόπο με τον οποίο διαπλέκονταν τα κόμματα αυτά με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δημοσίευμα επικαλείται την απόφαση του Ειρηνοδικείου του Μονάχου με την οποία καταδικάστηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος, Μ. Χριστοφοράκος» αναφέρεται στην ανακοίνωση και «σύμφωνα με αυτό», όπως σημειώνεται, «η γερμανική εταιρεία χρηματοδοτούσε μέσω “μαύρων ταμείων” τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε ετήσια βάση από το 1990! Επιπλέον, προκειμένου η χώρα να αγοράσει το σύστημα C4I, η Siemens είχε προχωρήσει σε έξτρα χρηματοδότηση προς τα δύο κόμματα, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, το 2003».

«Υποθέσεις σαν κι αυτή ή σαν τη Novartis, αναδεικνύουν πως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πολιτεύονταν με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων με το… αζημίωτο», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Αναμένουμε από τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Το οφείλουν πρωτίστως στον ελληνικό λαό, ο οποίος υπέστη το κόστος από τη συστηματική υπονόμευση του δημοσίου συμφέροντος από τις πρακτικές της διαφθοράς».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί