Με τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ηρακλείου ο Μ. Συντυχάκης

Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας της Κομματικής Οργάνωσης Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Ε.Π. Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτή Ηρακλείου, με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ηρακλείου.

 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τόσο οι διεθνείς όσο και οι εγχώριες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με επίκεντρο τις σημαντικές περικοπές των συντάξεων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

 

Από την πλευρά του ο Μανώλης Συντυχάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «βρισκόμαστε σε μια περίοδο που οξύνονται οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή συνεχώς επιδεινώνεται, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, στη Συρία, στην Κύπρο κορυφώνεται και η περιοχή των Βαλκανίων συνεχίζει να μυρίζει μπαρούτι. Η κυβέρνηση εμπλέκει ακόμη περισσότερο την πατρίδα μας στους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ στο εσωτερικό μέτωπο ο πέλεκυς όμως των περικοπών συνεχίζει να πέφτει βαρύς στους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματά σας. Τα σώματα ασφαλείας (ΣΑ), οι ένοπλες δυνάμεις (ΕΔ) μαζί με όλο το λαό υφίστανται τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής, της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του κεφαλαίου. Ιδιαίτερα στα ΣΑ και τις ΕΔ υποσχέθηκαν ότι θα εξαιρεθούν από τα μέτρα, λόγω των ειδικών μισθολογίων. Έταξαν εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, επαναφορά των μισθών και των συντάξεών σας στα προ περικοπών επίπεδα και τελικά όχι μόνο αποδείχτηκαν ψέματα, αλλά με τα νέα μέτρα τα τελευταία χρόνια, γενικεύεται η επιδρομή ενάντια στα δικαιώματά τους. Αυξάνεται η φορολογία μέσω του φόρου εισοδήματος. Με το νέο ασφαλιστικό, καμιά σύνταξη πλέον δεν θα είναι εγγυημένη, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα θα ακολουθήσει περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

 

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε επίσης ότι «το ΚΚΕ θεωρεί ότι πρέπει να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή λαίλαπα των μέτρων της κυβέρνησης και της ΕΕ. Τώρα είναι η ώρα να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, το μέλλον των παιδιών μας. Οι άνδρες και οι γυναίκες των ΕΔ και των ΣΑ, ο λαός μας δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ, που μας εμπλέκουν συνεχώς σε πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς της περιοχής με ευθύνη της κυβέρνησης. Έχουν κάθε συμφέρον να συμπορευτούν με τον αγώνα του λαού μας για διέξοδο από την κρίση σε όφελός του. Κανένας να μην εμποδίσει όσους αντιστέκονται στη σφαγή των συντάξεων, τις εργασιακές ανατροπές, τη φοροληστεία. Το ΚΚΕ έχει προτείνει κατ’ επανάληψη και έχει υποστηρίξει και θα συνεχίσει να το κάνει με όλους τους τρόπους τα δικαιώματα και τα αιτήματα που σχετίζονται με το προσωπικό των ΕΔ, των ΣΑ και των αποστράτων, τόσο στη Βουλή όσο και γενικότερα.»

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί