Μητσοτάκης: Στον γυάλινο κόσμο του, εκτός πραγματικότητας- ΣΥΡΙΖΑ: Πόσα ψέματα σε μια συνέντευξη;

Σε ακόμα μια επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας προέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που προσπάθησε ξανά να πείσει πως η κυβέρνησή του κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη χώρα και τους πολίτες της. 

Μιλώντας αυτή τη φορά στο protothema.gr, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την αμηχανία του για τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τζαμί (μάλιστα τα εγκαίνια τα έκανε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο θα συναντήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, σε λίγες ημέρες, στην Άγκυρα).

Έτσι, μετά τη «χλιαρή» πρωινή του τοποθέτηση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Κυρ. Μητσοτάκης περιορίστηκε εκ νέου να μιλήσει απλώς για «περιττή και λανθασμένη επιλογή» από τουρκικής πλευράς και να δηλώσει πως ο ίδιος θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά του στον Τ. Ερντογάν. 

«Δεν πρέπει να αναβληθεί η επίσκεψη, γιατί είναι σημαντικό να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας. Και είναι πολύ καλύτερα να πάω ο ίδιος στον πρόεδρο Ερντογάν, να του εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου για την επιλογή αυτή της τουρκικής κυβέρνησης, από το να δημιουργήσουμε μία κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η οποία θα ακυρώσει τα σημαντικά βήματα προόδου τα οποία έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τον τελευταίο χρόνο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Σημειώνεται ότι τη μέρα που θα μεταβεί ο Κυρ. Μητσοτάκης στην Τουρκία, θα επισκεφτεί την Ελλάδα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με σκοπό να μιλήσει σε συγκέντρωση ομοεθνών του που ζουν στη χώρα. Η απουσία του Κυρ. Μητσοτάκη και το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα, έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στη συνέντευξή του, τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ο οποίος έχρισε προσφάτως τον Φρέντι Μπελέρη υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ.) προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, πετώντας ταυτόχρονα την μπάλα στην εξέδρα: «Δεν έρχεται ως προσκεκλημένος της ελληνικής κυβέρνησης… Έχει δικαίωμα να το κάνει», είπε μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζοντας την επίσκεψη Ράμα ως «περιττή» και «αχρείαστη επιλογή».

Χαμηλά ο πήχης 

Παρά το περίπου 41% που έλαβε η Ν.Δ. στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ο πρωθυπουργός έβαλε ξανά χαμηλά τον πήχη όσον αφορά τις επικείμενες ευρωεκλογές. «Θεωρώ ότι το μέτρο σύγκρισης πρέπει να είναι οι προηγούμενες ευρωεκλογές και αυτός είναι ο στόχος που έχω θέσει», είπε, θυμίζοντας ότι το 2019 το κόμμα του έλαβε ποσοστό 33%. Προσπαθώντας να αιτιολογήσει τον στόχο αυτό, ανέφερε ότι «υπάρχει πάντα μία απόκλιση -για τα μεγάλα κόμματα τουλάχιστον, για τα κόμματα εξουσίας- μεταξύ των ποσοστών που λαμβάνουν στις εθνικές εκλογές και των ποσοστών που λαμβάνουν τελικά στις ευρωεκλογές».

Όλα αυτά βεβαίως, τη στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται σε δεινή θέση τους τελευταίους μήνες λόγω του συνεχούς κύματος ακρίβειας που δημιουργεί ασφυξία στους πολίτες, αλλά και εξαιτίας των συνεχών αποκαλύψεων σε κρίσιμα θέματα όπως το έγκλημα των Τεμπών, το σκάνδαλο των υποκλοπών κ.ά. Η εύλογη δυσαρέσκεια των πολιτών αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, όπου η Ν.Δ. βλέπει τα ποσοστά της να μειώνονται σημαντικά.

Ακρίβεια και κυβερνητικό έργο

Ειδικότερα, όσον αφορά το θέμα της ακρίβειας, ο Κυρ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά δεν μπήκε στην ουσία του προβλήματος, αλλά προσπάθησε να διαφύγει επικαλούμενος μεταξύ άλλων τη σπουδαιότητα της δημοσιονομικής σταθερότητας: όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει περίπτωση, «για όσο καιρό με εμπιστεύονται οι Έλληνες πολίτες ως πρωθυπουργό αυτής της χώρας, να θέσω εν αμφιβόλω τη δημοσιονομική σταθερότητα, έστω και αν αυτό μπορεί να σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε ένα πολιτικό κόστος. Δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της χρεοκοπίας».

Επίσης για άλλη μια φορά κατέφυγε στα γνωστά αφηγήματα, αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας: «δεν υπάρχει εύκολη απάντηση και για το οποίο η μόνη απάντηση σε βάθος χρόνου είναι η αύξηση των εισοδημάτων, του διαθέσιμου εισοδήματος. Έχουμε ήδη μειώσει σημαντικά φόρους, αλλά πια και η αύξηση των ονομαστικών μισθών, κάτι το οποίο συμβαίνει στη χώρα μας…».

«Μαγική εικόνα» για όσα συμβαίνουν στη χώρα πρόσφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας γενικότερα για το κυβερνητικό έργο, τη στιγμή που η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει προκαλέσει έντονες σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση της Υγείας, η δρομολόγηση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, η έξαρση της βίας (συμμορίες ανηλίκων, οπαδική βία, γυναικοκτονίες κ.ά.)… Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα: 

«Καταρχάς αυτό το ενιάμηνο υλοποιήσαμε ένα μεγάλο κομμάτι του οικονομικού μας προγράμματος: αυξήσεις σε μισθούς και σε συντάξεις, νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό, η μεγάλη μεταρρύθμιση της επιστολικής ψήφου, η υλοποίηση της δέσμευσής μας για μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, ο δικαστικός χάρτης, η αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η οπαδική βία, τα θέματα που έχουν να κάνουν με το bullying και οι πολιτικές μας που έχουν να κάνουν με τα ζητήματα της παραβατικότητας και της βίας των εφήβων, η υλοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης με σημαντικές παρεμβάσεις, που γίνονται ας πούμε στα νοσοκομεία μας και στα κέντρα υγείας, η συνέχιση ενός σημαντικού προγράμματος υποδομών, με δρόμους καινούργιους οι οποίοι πια παραδίδονται. Δεν θα τα πεις και λίγα»!

ΣΥΡΙΖΑ: «Μαζεμένα ψέματα»

Ο Κυρ. Μητσοτάκης «δεν κατάφερε να διατυπώσει ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι πραγματικά σοκαριστικό πως σε μία συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να πει τόσα μαζεμένα ψέματα.

Ο αρχηγός της ΝΔ, μιλώντας στο protothema.gr, δεν κατάφερε να διατυπώσει ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Σιώπησε για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, που η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και βεβαίως, προκειμένου να εμφανίσει ως μονόδρομο τη ληστρική οικονομική πολιτική του, κατέφυγε στην κενολογία περί «λεφτόδεντρων», αγνοώντας την πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Σιώπησε για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας.

Διαστρέβλωσε και εξαπέλυσε φθηνές ειρωνείες για την κατρακύλα της χώρας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου.

Επιχείρησε να εξαφανίσει την ενορχηστρωμένη από τον ίδιο απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλώνοντας, με πλήρη αμηχανία, πως η μόνη κίνηση που προτίθεται να κάνει για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση, είναι να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του στον Τούρκο πρόεδρο… Ενώ για την προεκλογική φιέστα που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στην Αθήνα, το μόνο που βρήκε να πει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι δεν συμφωνεί με την κίνηση αυτή, αλλά δεν θα κάνει και κάτι γι` αυτό.

Τέλος έθεσε τον πήχη του κόμματος του στις Ευρωεκλογές στο 33%, βλέποντας τη ραγδαία υποχώρηση των ποσοστών του κόμματός του.

Το μόνο βέβαιο είναι πως οι πολίτες της χώρας δεν έχουν κάτι να περιμένουν από αυτό το θλιβερό κρεσέντο αλαζονείας, απουσίας αυτοκριτικής και διαρκούς διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, στο οποίο επιδόθηκε για ακόμα μια φορά ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί