Στη βουλή από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η χρηματοδότηση και δημοπράτηση του φράγματος Ασιτών – Πρινιά

Σ. Βαρδάκης: «Απαραίτητη η υλοποίηση του Φράγματος Ασιτών-Πρινιά για αγρότες και κατοίκους των περιοχών που διαπερνά ο Ξεροπόταμος»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την χρηματοδότηση και δημοπράτηση του φράγματος Ασιτών – Πρινιά, προχώρησαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών, την επιστολή 16 φορέων, οι οποίοι εκθέτουν την αναγκαιότητα του έργου, καθώς θα καλύψει αρδευτικές ανάγκες μιας μεγάλης περιοχής του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Γόρτυνας.

Σύμφωνα με την επιστολή τους, ενημερώνουν ότι συστάθηκε πρόσφατα επιτροπή φορέων της περιοχής για τη διεκδίκηση και υλοποίηση του έργου «Κατασκευή φράγματος Ασιτών-Πρινιά», αίτημα κυρίως των αγροτών. Υπάρχει ήδη πολεοδομική μελέτη της περιοχής εκβολής του Ξεροπόταμου στη θάλασσα, ποταμό που πλημμυρίζει συχνά και δημιουργεί προβλήματα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Όπως εκτιμάται από μελέτη, με την κατασκευή του φράγματος περιορίζεται η πλημμυρική απορροή. Το έργο θεωρείται ώριμο ενώ το πλεονέκτημα του φράγματος είναι η καθαρότητα του νερού που θα συγκεντρώνεται που εκτιμάται στα 2.000.000 m3 ετησίως. Επιπλέον το έργο είναι ανταποδοτικό καθώς θα αποφευχθούν δαπάνες άντλησης λόγω φυσικής ροής του νερού για άρδευση.

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το αίτημα των 16 φορέων  και να τους ενημερώσει σχετικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί