Τέμπη: Πειθαρχική εξέταση στην εισαγγελέα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζητά πειθαρχική εξέταση για την εισαγγελέα της Λάρισας, η οποία αρχειοθέτησε τη μήνυση συγγενών των θυμάτων των Τεμπών εις βάρος του Χρήστου Τριαντόπουλου.

Δείτε:

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών κατά της εισαγγελικής διάταξης που αθωώνει τον Τριαντόπουλο για το μπάζωμα

Η απόφαση της εισαγγελέως πρωτοδικών Λάρισας, κ. Κεχαγιά, να προχωρήσει σε αρχειοθέτηση της μήνυσης των συγγενών των θυμάτων κατά του Χρήστου Τριαντόπουλου και της Ζωής Ράπτη για την τραγωδία των Τεμπών είχε προκαλέσει οργή και αντιδράσεις. Οι συγγενείς των θυμάτων προσέφυγαν κατά της συγκεκριμένης απόφασης, με την οποία είχε απορριφθεί η μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και του μπαζώματος του χώρου.

Στην εντολή της προς τη διευθύντρια της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, η Γεωργία Αδειλίνη, την καλεί να διερευνήσει «κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε.Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 “περί ποινικής ευθύνης Υπουργών”».

Η εντολή της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Προς 
Την κα Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας
          
Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών». 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί