Πανεπιστήμια: Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις ενάντια στα ιδιωτικά ΑΕΙ – Στο στόχαστρο και οι πρυτανικές αρχές

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών την ώρα που το κύμα αντιδράσεων ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να ιδρύσει ιδιωτικά ΑΕΙ παρακάμπτοντας το Σύνταγμα, φουντώνει.

Συγκεκριμένα, με εντολή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Νικόλαο Μαργαρίτη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, ζητεί διερεύνηση για την διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία, αλλά και παράβαση καθήκοντος.

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, θα εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμόδιων εκ μέρους των πρυτανικών αρχών, ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η έρευνα αναμένεται να εκκινήσει άμεσα με την κλήση των πρώτων μαρτύρων μεταξύ των οποίων και εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι φοιτητές φώναξαν βροντερό «όχι» απέναντι στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων καθώς πραγματοποιήθηκαν μεγάλες πορείες σε πάνω από 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί