Νέο εργατικό ατύχημα στην Κρήτη: Εργαζόμενος έπαθε ηλεκτροπληξία

Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Σίσι.

Το περιστατικό φέρνει στο φως η εφημερίδα Ανατολή, η οποία όπως επισημαίνει, επί ένα 8ωρο τουλάχιστον που προσπαθούσε να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο από τον ΔΕΔΔΗΕ, κανείς δεν απαντούσε στις κλήσεις.

Ακόμη πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι και η Αστυνομία, τελικά, ενημερώθηκε πολλές ώρες μετά το συμβάν, αφού στην επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με την Διεύθυνση Αστυνομίας, δηλώθηκε ότι δεν είχε γίνει καμία αναφορά για το περιστατικό!

Κατόπιν των ερωτημάτων που έθεσε η εφημερίδα, κατέστη εφικτή η διασταύρωση της πληροφορίας που υπήρχε από νωρίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που τελικά επιβεβαιώθηκαν αργά το βράδυ με το Αστυνομικό Τμήμα Νεαπόλεως, στην εργολαβία που έχει αναθέσει ο ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση του δικτύου στην περιοχή, κατά την εκτέλεση εργασιών σε τσιμεντένιο στύλο, ηλεκτροφόρο καλώδιο το οποίο, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες κόπηκε και έπιασε ο εργαζόμενος με τα χέρια του, τον τίναξε και τον έριξε στο έδαφος, προκαλώντας του εγκαύματα, όχι πολύ σοβαρά επειδή φέρεται ότι φορούσε ειδικά γάντια. Εντούτοις, κάτοικοι που ήταν κοντά στο περιστατικό τον είδαν να παθαίνει ηλεκτροπληξία, να πέφτει στο έδαφος και να σφαδάζει από τους πόνους φωνάζοντας «καίγομαι… καίγομαι»…

Το συμβάν έγινε μέσα στον οικισμό του Σισίου, πλησίον του ιερού ναού Κωνσταντίνου και Ελένης.

Μάλιστα, κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μετέφερε τον τραυματία  στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ο οποίος εισήχθη και παρέμεινε και χθες βράδυ στην Καρδιολογική Κλινική, παρακολουθούμενος για τυχόν επιπλοκές από το ρεύμα με το οποίο ήλθε σε επαφή.

Ερωτώμενος σχετικά με το συμβάν, ο Διοικητής του Α.Τ. Νεαπόλεως Γιάννης Παπαλεωνίδας δήλωσε ότι η ζωή του μεσήλικα άνδρα δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ έχει εγκαύματα στα χέρια. Όπως είπε, το Α.Τ. θα διενεργήσει προανάκριση για το περιστατικό και θα ενημερώσει αρμοδίως την Επιθεώρηση Εργασίας Λασιθίου.

Νίκος Τράντας, Anatolh.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί