Τα προβλήματα των δομών Υγείας της Κρήτης θα αναδείξει στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου και η Νέα Αριστερά

600 κενές  μόνιμες οργανικές θέσεις στο ΠΑΓΝΗ, 20.000 ημέρες αδείας και ρεπό που δεν έχουν δοθεί,   μεγάλος αριθμός συμβασιούχων που παρά τις ελλείψεις δεν μονιμοποιούνται,  5.200 ασθενείς στην λίστα αναμονής χειρουργείου, απογευματινά χειρουργεία και ‘’μονόκλινα δωμάτια’’ σε όσους μπορούν  να πληρώσουν , περίθαλψη έκτακτων περιστατικών στα απογευματινά επί πληρωμή,  απελπιστική η κατάσταση στις δομές Υγείας. 

Επί πλέον σε μια εποχή αύξησης του σχολικού bulling, της δραματικής αύξησης των φαινομένων βίαιης συμπεριφοράς από/και ανάμεσα σε ανήλικους, η κυβέρνηση επιλέγει να ‘’κλείσει’’ την μοναδική Παιδοψυχιατρική κλινική, που καλύπτει τις  ανάγκες ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων όλης   της Κρήτης. Μοναδική λύση η μεταφορά των παιδιών, με ποιο κόστος και με ποιους κινδύνους, και η νοσηλεία  τους εκτός Κρήτης. 

Επί το χείρον και τα μελλοντικά σχέδια της κυβέρνησης στον τομέα της ψυχικής υγείας,  γενικότερα,  όπου σχεδιάζεται η δημιουργία χωριστής διεύθυνσης σε κάθε περιφέρεια, αποκόβοντας την ψυχική υγεία από τις υπόλοιπες δομές, διαφοροποιώντας τους ψυχικά ασθενείς, ενισχύοντας την ασυλοποίηση, και προετοιμάζοντας το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της. 

Αυτό είναι το απόσταγμα των σημερινών πολύωρων συναντήσεων με πρωτοβουλία  του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου  αντιπροσωπείας στελεχών της Νέας Αριστεράς  με την διοίκηση του σωματείου εργαζομένων, γιατρών , και την Δ/ντρια της ΠΔΨ κλινικής, την ψυχίατρο κα Μ. Μπάστα. 

Ο Στέλιος Κούλογλου με ειδικές επερωτήσεις στην Ευρωβουλή θα αναδείξει το πρόβλημα,  τους κινδύνους που προκύπτουν για τα παιδιά και τους έφηβους της Κρήτης από το κλείσιμο της ΠΔΨ κλινικής, και θα μεταφέρει την αγωνία γονέων, ασθενών,  και  εργαζομένων στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Η κυβέρνηση πρέπει να ‘’απολογηθεί’’ για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής των  ασθενών, την συστηματική απαξίωση των δομών Υγείας , τον προαναγγελθέντα θάνατο του ΕΣΥ με στόχευση  την παραχώρηση της Υγείας στα χέρια των ιδιωτικών μεγαλοσυμφερόντων του χώρου. 

Η δήλωση του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου:

‘’Το κλείσιμο της Παιδοψυχατρικής Μονάδας, της μοναδικής όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε όλο το νότιο Αιγαίο, συνιστά έγκλημα κατά της κοινωνίας και της χώρας. Αλλά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Είδα με τα ίδια μου τα μάτια τη σταδιακή καταστροφή ολόκληρου του δημόσιου συστήματος υγείας από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς που την υλοποιούν.. Ο στόχος της είναι η εξυπηρέτηση των  ιδιωτικών συμφερόντων αλλά και η διάλυση του κοινωνικού ιστού, ώστε οι πολίτες να νιώθουν ανήμποροι απέναντι στην κυβέρνηση και της εξουσία.

Συνάντησα και εργαζόμενους, γιατρούς και νοσηλευτές, που προσπαθούν με αυταπάρνηση να κάνουν τη δουλειά τους κάτω από όλο και πιο από αντίξοες συνθήκες. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε μόνους. Οι πολίτες πρέπει να κινητοποιηθούν για να σώσουν την ίδια τους τη ζωή.

Για τον στόχο της καταστροφής χρησιμοποιούνται και ευρωπαϊκά κονδύλια. Όπως και για τις ύποπτες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες που μελετά η ευρωπαϊκή εισαγγελία, η κυβέρνηση θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.’’

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί