Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Η 28χρονη Κυριακή είχε μείνει έγκυος και απέβαλε όταν τη χτύπησε ο σύντροφός της

Νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το παρελθόν του δράστη της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η 28χρονη Κυριακή είχε μείνει έγκυος στο παρελθόν και απέβαλε όταν τη χτύπησε ο σύντροφος και δολοφόνος της.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Κοντορούσης φαίνεται πως πριν περίπου δυο χρόνια η 28χρονη Κυριακή είχε μείνει έγκυος από τον 38χρονο φερόμενο ως δολοφόνο της και είχε αποβάλει επειδή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε κακοποιηθεί από τον ίδιο, ενδεχομένως και με αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε και από το στενό οικογενειακό περιβάλλον της κοπέλας, πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Σημειώνεται ότι η κηδεία της κοπέλας θα γίνει αύριο Πέμπτη.

Τα λάθη της αστυνομίας

Μια σωρεία αστυνομικών λαθών δεν απέτρεψαν τη δολοφονία μιας ακόμη γυναίκας, μπροστά στα μάτια του φρουρού του τμήματος και σε… ζωντανή τηλεφωνική μετάδοση με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης. Δηλαδή, αστυνομικοί δεν προστάτευσαν έναν πολίτη, γιατί δεν έκανε μήνυση, και γιατί ο εσωτερικός κανονισμός δεν προβλέπει μεταφορά πολίτη αλλά μόνο συλληφθέντα ή προσαγόμενου.

Και όλα αυτά όταν ο 39χρονος δράστης το 2019 είχε συλληφθεί για βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη και εξύβριση, το 2020 συνελήφθη για ναρκωτικά ενώ είχε επιβληθεί μήνυση από την 24χρονη τότε Κυριακή για ενδοοικογενειακή βία, σωματικές βλάβες, βιασμό και ασέλγεια. Μια μήνυση που αργότερα απέσυρε για διάφορους λόγους, ίσως ακόμη και από φόβο, συνεχίζοντας μια διαλλειματική σχέση, ως στις 9 Μαρτίου που αποφάσισε να βάλει ένα οριστικό τέλος.

Ο 39χρονος είχε και τρεις εκούσιους εγκλεισμούς σε ψυχιατρεία για απεξάρτηση και προβλήματα υγείας.

“Της είπαμε να περιμένει”

Οι γυναίκες αστυνομικοί στις οποίες απευθύνθηκε η 28χρονη Κυριακή φέρεται να αναφέρουν ότι αρχικά τους είπε τα κακοποιητικά περιστατικά του παρελθόντος και ότι είχε υποβάλλει μήνυση το 2020, την οποία πήρε πίσω κάποια στιγμή. Παράλληλα, όπως υποστηρίζουν επιχείρησαν να την πείσουν να υποβάλλει μήνυση, με την ίδια να μην επιθυμεί καθώς θεωρούσε ότι δεν κινδυνεύει. Εξέφρασε την επιθυμία να την συνοδεύσει περιπολικό στο σπίτι της γιατί θεωρούσε ότι ο δράστης θα είναι έξω από αυτό και δεν περίμενε να την ακολουθεί, αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Οι γυναίκες αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι είπαν στην Κυριακή να περιμένει στο τμήμα και να πάρουν μαζί την Άμεση Δράση, ωστόσο εκείνη τους είπε πως θα το κάνει η ίδια. Θεωρούσε ότι ο 39χρονος ήταν έξω από το σπίτι της και δεν τους είχε παρακολουθήσει.

Στον τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης του είπε τι είχε συμβεί, τον ενημέρωσε ότι βρισκόταν έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ποια διαδρομή θα ακολουθούσε προς στο σπίτι της καθώς εκεί εκτιμούσε ότι θα βρισκόταν ο δράστης, προκειμένου να πάει περιπολικό, με την συνομιλία να είναι ως εξής:

Κυριακή: Θέλω περιπολικό

Τηλεφωνητής: Που θέλετε να μεταβεί;

Κυριακή: Στο σπίτι μου θα πάω με το ΙΧ ενός φίλου μου

Τηλεφωνητής: Που είναι η διεύθυνση και σε πόση ώρα θα είστε εκεί

Κυριακή: Στην οδό Α…….. στη Νέα Χαλκηδόνα σε περίπου…

Τότε διακόπηκε η σύνδεση καθώς η άτυχη κοπέλα δεχόταν την δολοφονική επίθεση με μαχαίρι από τον 39χρονο. Ο τηλεφωνητής άκουσε κάποιες κραυγές και στη συνέχεια η συνομιλία διακόπηκε όπως και η ζωή της…

Γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους: Η 28χρονη Κυριακή είχε μείνει έγκυος και απέβαλε, όταν τη χτύπησε ο σύντροφός της

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Πρωτόκολλα δολοφονικής “ανασφάλειας”

Το πρωτόκολλο σίγουρα πάσχει, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ενώ υπάρχουν και αστυνομικοί που δεν το εφαρμόζουν όπως πρέπει. Ήρθε η ώρα να ανοίξει η συζήτηση για άμεσες αστυνομικές ενέργειες μετά από καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με εισαγγελικές εντολές για αυτεπάγγελτες ενέργειες, δημιουργία τράπεζας δεδομένων με άτομα που παρουσιάζουν κακοποιητικές συμπεριφορές και παρακολούθησή τους, τράπεζα δεδομένων θυμάτων τέτοιων συμπεριφορών και τακτικές επικοινωνίες μαζί τους, δομές άμεσης προστασίας γυναικών που χρειάζονται βοήθεια, παραμονή σε αστυνομικές υπηρεσίες μετά από καταγγελίες κακοποίησης.

Η ασφάλεια μιας γυναίκας δεν μπορεί πλέον να στηρίζεται μόνο στα αστυνομικά πρωτόκολλα χειρισμού, στα 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας ή στα 45 υπό δημιουργία και στο Panic Button. Αυτά πρέει να λειτουργούν ενισχυτικά στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποτροπή τέτοιων περιστατικών.

Πέρα από τα νομικά και υλικοτεχνικά εργαλεία, το σημαντικότερο όλων είναι η οξυδέρκεια, ο ανθρωπισμός, η εκτίμηση κινδύνου και επαγγελματισμός κάθε αστυνομικού, και όχι η νοοτροπία “πότε τελειώνει η βάρδια” και… σχολάω στις 00:00. Η αστυνομία έχει καθήκον να προστατεύσει την γυναίκα, και όχι να ακούει σε ζωντανή ακρόαση την δολοφονία της, αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Η αστυνομία περιορίζεται σε μια διαταγή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, την ώρα που ο προϊστάμενος Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος παρενέβη αυτεπάγγελτα ζητώντας ποινική έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

“Ενέδρα” έξω από σπίτι και το τμήμα

Ώρα 21:12, βράδυ Δευτέρας. Ένα λευκό σκούτερ, πλησιάζει το σπίτι της 28χρονης. Κινείται περιμετρικά της κατοικίας και παραμένει στο σημείο. Πέντε λεπτά αργότερα, στις 21:17 περνάει ξανά από τον σπίτι και στη συνέχεια εξαφανίζεται.

Η Κυριακή και ο 38χρονος φίλος της, με τον οποίο είχαν βγει βόλτα αντιλαμβάνονται τις ύποπτες κινήσεις και την παρουσία του δράστη και κινούνται κατευθείαν προς το Αστυνομικό Τμήμα. Ο 39χρονος, χωρίς να τον αντιληφθούν, τους ακολουθεί διανύοντας απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Μένει κρυμμένος κοντά στο Τμήμα περιμένοντας να σκοτώσει την άτυχη Κυριακή.

Η 28χρονη πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος, στις 22:10 και μετά από περίπου 15 λεπτά, ανούσιων συνομιλιών, βγαίνει από αυτό επικοινωνώντας παράλληλα με την Άμεση Δράση. Είναι οι στιγμές που περπατά προς την θανατηφόρα ενέδρα του πρώην συντρόφου της, που ήταν αποφασισμένος να την σκοτώσει με ένα κουζινομάχαιρο. Την έπληξε δύο φορές στον θώρακα και τρεις στην πλάτη, με τέσσερα από τα τραύματα να είναι θανατηφόρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί