Απειλές και τραμπουκισμό από ομάδα πολιτών καταγγέλλουν υπάλληλοι της ΠΕ Ρεθύμνου

Ομάδα πολιτών για απειλές, τραμπουκισμό και επιθετική συμπεριφορά καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσής του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία, φέρεται να έλαβε χώρα την Τρίτη, κατά την διαμαρτυρία πολιτών για τον δρόμο στο φαράγγι Κοτσυφού.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

“Το Δ.Σ. του συλλόγου καταδικάζει τον προπηλακισμό με απειλές, τραμπουκισμούς και επιθετική συμπεριφορά ομάδας πολιτών που την Τρίτη 2/4/2024 το πρωί εισήλθαν με άγριες διαθέσεις στο κεντρικό κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθυμνου για να διαμαρτυρηθούν , κατευθύνθηκαν στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και επιτέθηκαν σε υπαλλήλους που ήταν εκεί. Για αρκετή ώρα απειλούσαν και απαιτούσαν να ανοίξει άμεσα ο δρόμος στο φαράγγι του Κοτσυφού, στο οποίο έχει γίνει κατολίσθηση κι έχει αποκοπεί η κυκλοφορία.
Όταν οι υπάλληλοι προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες νόμιμες διαδικασίες, εξαγριώθηκαν ακόμα περισσότερο και κινήθηκαν απειλητικά με φωνές , χειρονομίες και βρισιές παρουσία της αστυνομίας.
Τέτοια περιστατικά εναντίον ανυπεράσπιστων υπαλλήλων είναι κατακριτέα και δεν μπορούν να γίνουν δεκτά σε μια ευνομούμενη κοινωνία.
Ειδικά όταν αυτοί οι ελάχιστοι υπάλληλοι μηχανικοί παρα την τραγική υποστελεχωση και τα περιορισμένα μέσα που έχουν, συνεχώς αστυνομευουν και συντηρούν τους δρόμους αυτούς που έχουν ανοιχτεί πριν από 60 χρόνια χωρίς μελέτες, με εκρηκτικά μέσα, ανάμεσα από τα φαράγγια για να ενώνουν τον βορρά με τον νότο του νομου.
Τις πολιτικές αποφάσεις για το άνοιγμα την διέλευσης μέσα από το φαράγγι ή μια νέα χάραξη ασφαλέστερη χωρίς τον κίνδυνο πτώσεων βράχων, δεν τις παίρνουν οι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί προϊστάμενοι.
Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια των εργαζομένων θα πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα για τη διοίκηση.
Για το λόγο αυτό καλούμε τη διοίκηση να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση καθώς τέτοια απαράδεκτα γεγονότα δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά και δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί