Ίχνος αυτοκριτικής από τον Κ. Μητσοτάκη: Ομολογεί ότι η χώρα μας διασύρεται διεθνώς αλλά «τα ρίχνει» στον ΣΥΡΙΖΑ

Το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στη χώρα μας στοιχειώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος σε κάθε ευκαιρία δείχνει την τεράστια ενόχλησή του για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει γίνει το μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη με αποκλειστική ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός από το βήμα του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη ομολόγησε ότι η χώρα μας διασύρεται διεθνώς αλλά αυτό το απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα διλήμματα των ευρωεκλογών, υποστήριξε ότι οι κάλπες «θα αναδείξουν την πολιτική δύναμη που επιθυμούν οι Έλληνες ψηφοφόροι να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη.

Ποιο είναι το κόμμα που πιστεύει διαχρονικά στις αξίες της. Αλλά και ποιο θα διεκδικήσει πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντα της πατρίδας στα δύσκολα μέτωπα των Βρυξελλών. Με άλλα λόγια, ποια παράταξη θα είναι δοκιμασμένη και ικανή, ώστε να δυναμώσει την εθνική φωνή έξω από τα σύνορά μας.

Υπάρχει, όμως, και μία τρίτη διάσταση στην επιλογή του Ιουνίου. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την ανάγκη να πάψει να διασύρεται η χώρα διεθνώς. Μόλις πρόσφατα, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να ζητήσει μέχρι και τη διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης προς την Ελλάδα.

Ένας ευρωβουλευτής του, μάλιστα, ομολόγησε ότι ήταν ο ίδιος εμπνευστής ενός ψηφίσματος-ντροπή της Ευρωβουλής. Το οποίο τι υποστήριζε;

Ούτε λίγο ούτε πολύ, πως για κάθε ναυάγιο μεταναστών ευθύνεται η ακτοφυλακή που φυλά τα θαλάσσια σύνορα. Και πως δήθεν στην Ελλάδα κυβερνά …περίπου μία «χούντα». Με τη Δικαιοσύνη να μην λειτουργεί. Και με τον Τύπο να φιμώνεται.

Έχουμε πάλι, δηλαδή, το παλιό γνωστό παιχνίδι της αντιπολίτευσης: να κατασκευάζει μία μαύρη εικόνα της χώρας και μετά να την προβάλλει διεθνώς, αδιαφορώντας για τον εθνικό διασυρμό».

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη, προσπάθησε να δείξει ότι δήθεν είναι όλοι ίδιοι, ισχυριζόμενος ότι η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτουν το ηθικό πλεονέκτημα. Ο πρωθυπουργός, η οικογένεια του οποίου έχει εμπλακεί στη γνωστή υπόθεση offshore, κούνησε το δάχτυλο λέγοντας:

«Επί μήνες ερωτάται ο κ. Κασσελάκης αν έχει εταιρίες, κάτι που απαγορεύει ρητά η ισχύουσα διάταξη. Και εκείνος πώς απαντά; Λέγοντας… ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του! Όμως, στο μεταξύ αυτές οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του. Βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας. Το πρώτο, πάντως, που προκύπτει είναι ότι, σίγουρα, μία τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το Κράτος Δικαίου, μπορεί να κάνει σημαίες του. Πρόκειται, συνεπώς, για μία εκστρατεία και ένα γαϊτανάκι το οποίο και μόνο δηλώνει: ότι, βαδίζοντας προς τις εκλογές, οι αντίπαλοί μας θα αντικαθιστούν όλο και περισσότερο το έλλειμμά τους σε πολιτικές θέσεις με άθλιες επιθέσεις».

Κατά τα άλλα ο πρωθυπουργός μετά από δύο μέρες σιωπής, και αφού ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε σχετικό σχόλιο, αποφάσισε να καταδικάσει την τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη:

«Δεν είναι η εικόνα της Θεσσαλονίκης μας εκείνη που φάνηκε στην πλατεία Αριστοτέλους. Η πόλη αυτή υπήρξε πάντα ιστορικό σταυροδρόμι πολιτισμών και ιδεών. Φιλόξενο σημείο συνάντησης διαφορετικών απόψεων και ανθρώπων», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Με τη μισαλλοδοξία να μην έχει θέση στο κέντρο και τις συνοικίες της. Ασφαλώς, η Πολιτεία κινητοποιήθηκε αμέσως. Το ίδιο και η Δικαιοσύνη. Έχουμε 21 συλλήψεις. Ενώ όσοι κατηγορηθούν για τα απαράδεκτα επεισόδια θα δικαστούν, τώρα, με βάση τον αυστηρότερο Αντιρατσιστικό Νόμο. Όμως η κοινωνία είναι αυτή η οποία πρώτη οφείλει να απαντήσει στο μίσος Αλλοίμονο αν στις μέρες μας δεν μπορεί κάποιος να είναι οπαδός μιας ομάδας. Να σκέφτεται διαφορετικά. Ή και να είναι διαφορετικός. Όποιος αμφισβητεί αυτά τα δικαιώματα, λέω ότι προσβάλλει την ίδια τη Θεσσαλονίκη!» είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί