Έγκλημα στα Τέμπη: Αποκάλυψη για «χαμένο» βαγόνι – Βίντεο ντοκουμέντο με την ανάφλεξη του επιβατικού τρένου

Ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο περιλαμβάνεται στην συμπληρωματική έκθεση του πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, βλέπει το φως της δημοσιότητας και καταγράφει τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων

Ένα νέο βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο περιλαμβάνεται στην συμπληρωματική έκθεση του πραγματογνώμονα των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών, βλέπει το φως της δημοσιότητας και καταγράφει τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης των δύο τρένων.

Το νέο αυτό ντοκουμέντο, το οποίο παραδόθηκε στον ανακριτή Λάρισας, αποτυπώνει σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη, «κάτι να σπάει στην εμπορική αμαξοστοιχία, ελευθερώνοντας το αέριο νέφος».

Στο βίντεο φαίνεται η εμπορική αμαξοστοιχία να κινείται προς το τούνελ, ενώ η επιβατική, αν και έχει εκτροχιαστεί συνεχίζει να κινείται και εισερχόμενη στην πυρόσφαιρα αναφλέγεται.

Εξηγώντας ο κ. Κοκοτσάκης μιλώντας στο OPEN σημειώνει πως «εφόσον έχουμε εκρηκτικό μείγμα στον αέρα, έχουμε και φωτιά και χρειάζονται περίπου 1,2 δευτερόλεπτα για να συμβεί το μοιραίο».

Εν τω μεταξύ οι αποκαλύψεις για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς συνεχίζονται, καθώς ένα ακόμα στοιχείο «βόμβα» είδε το φως της δημοσιότητας ένα χρόνο μετά. 

Σύμφωνα με το Star, σε συμπληρωματική τεχνική έκθεση του πραγματογνώμονα Βασίλη Κοκοτσάκη, η οποία κατατέθηκε στον εφέτη ανακριτή Λάρισας που χειρίζεται την υπόθεση, δύο από τους συγγενείς, οι κύριοι Κωνσταντινίδης και Ηλιόπουλος, αποκαλύπτεται ότι «αγνοείται» ένα από τα βαγόνια της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Όπως αναφέρει η έκθεση του πραγματογνώμονα, η εμπορική αμαξοστοιχία αποτελούνταν από 14 βαγόνια, όχι 13 όπως αναφέρθηκε αρχικά. Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι πού βρίσκεται αυτό το βαγόνι και γιατί δεν εντοπίστηκε αμέσως. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το εν λόγω βαγόνι βρισκόταν μετά τις τρεις ανοιχτές πλατφόρμες που μετέφεραν λαμαρίνες και ήταν κλειστού τύπου.

Αναφέρεται επίσης ότι είχε διαλυθεί από την έκρηξη.

Η ανακάλυψη αυτή προσθέτει νέα ερωτήματα στην υπόθεση, όπως αν υπάρχει πράγματι ένα ακόμα βαγόνι που λείπει και γιατί δεν αναφέρθηκε αρχικά. Επιπλέον, τί ήταν το φορτίο αυτού του βαγονιού;

Τα νέα στοιχεία, όπως το εξαφανισμένο βαγόνι και η ύπαρξη ξυλόλιου, είναι τα στοιχεία που εξετάζονται πιο προσεκτικά.

Όσον αφορά το ξυλόλιο, φαίνεται ότι αυτό είναι ύποπτο για τη μεγάλη πυρκαγιά που προκλήθηκε, και όχι το έλαιο σιλικόνης.

Οι συγγενείς των θυμάτων απαιτούν να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, καθώς και να διερευνηθεί η έλλειψη Εθνικών Κανόνων Ασφαλείας που θα έπρεπε να ίσχυαν από το 2019, αλλά που δεν εφαρμόστηκαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί