“Όχι στα ιδιωτικά ΑΕΙ. Κάτω τα χέρια από τη δημόσια εκπαίδευση” – Τεράστιο πανελλαδικό συλλαλητήριο των φοιτητών (βίντεο)

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Βούλιαξε» η Αθήνα από φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικούς που ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η πορεία έχει κατεύθυνση τη Βουλή, όπου οι φοιτητές ξεκαθαρίζουν ότι θα μείνουν όσο χρειαστεί.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι διεκδικούν μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν, την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αποκλειστικά δημόσιες και πραγματικά δωρεάν σπουδές, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια για καθηγητές, προσωπικό, υποδομές, πτυχία με αξία και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες (Φοιτητικές Εστίες, σίτιση, μεταφορά).

Δείτε επίσης:

Στους δρόμους και σήμερα η εκπαιδευτική κοινότητα κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων – Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα και στο Ηράκλειο (Βίντεο & φωτο)

Ηράκλειο: Παρέμβαση ενάντια τα ιδιωτικά ΑΕΙ (φωτο)

Ένταση επικράτησε λίγο πριν 15:00 στην οδό Σταδίου, στο ύψος της παλιάς Βουλής, με συμπλοκές και ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ τα οποία προσπάθησαν να κόψουν στα δύο την πορεία.

Ωστόσο μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες τα ΜΑΤ υποχώρησαν.

Σε εννέα προσαγωγές ατόμων προχώρησε η αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας νωρίτερα, ανάμεσα στους οποίους είναι και ένας δικηγόρος του ΔΣΑ.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να συγκεντρώνονται φοιτητές από όλη την Ελλάδα, φωνάζοντας βροντερό «όχι» στο εκτρωματικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα ιδιωτικά ΑΕΙ.

AVGI.GR
Πορεία φοιτητών
AVGI.GR
Πορεία φοιτητών
AVGI.GR
Φοιτητές 1
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ήδη έχουν καταφθάσει φοιτητικοί σύλλογοι από την Κρήτη, την Πάτρα και από άλλα μέρη της χώρας.

Κρήτη φοιτητές
avgi.gr

«Σήμερα στην Αθήνα μαζί με συλλόγους από όλη της Ελλάδα, ήρθαμε για να κάνουμε ξεκάθαρο πως αυτό το νομοσχέδιο δεν θα αφήσουμε να ψηφιστεί. Αλλά ακόμα και αν ψηφιστεί εμείς θα μπούμε ανάχωμα στην εφαρμογή του» λένε στο avgi.gr φοιτήτριες από τον Φ.Σ. Αρχιτεκτονικής.

Φοιτητές 2
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
φοιτητές 4
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
φοιτητές
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Σημαντική μέρα για το φοιτητικό κίνημα και τη χώρα, το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Η πρόθεση της κυβέρνησης να εισάγει αυτό το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς ψήφιση, είναι αντισυνταγματικό και έρχεται σε αντίθεση με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και του δημοκρατικού κόσμου» τόνισε στο «avgi.gr» μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας

Πηγή: Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί