Για τη Δημόσια Υγεία και την αξιοπρέπεια: Αύριο Πέμπτη το μεγάλο συλλαλητήριο των πολιτών του Λασιθίου

Το κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και της Συντονιστικής Επιτροπής Σητείας, για τη δημόσια  υγεία και τα νοσοκομεία, ενόψει του συλλαλητηρίου της Πέμπτης:

Τα βασικά προβλήματα των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου είναι ΚΟΙΝΑ, οφείλονται δε στην κυβερνητική πολιτική, που έχει στόχο την εμπορευματοποίηση της υγείας και τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΣΥ, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό, παράλληλα με τους αγώνες που έχουν διεξαχθεί και διεξάγονται στις πόλεις του νομού, χρειάζεται να υπάρξει και ΚΟΙΝΟΣ παν-λασιθιώτικος αγώνας.

Ο κοινός αγώνας θα κινηθεί στη διεκδίκηση:

  • για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας, την αύξηση των δαπανών για την υγεία  και για μαζικές προσλήψεις  στο ΕΣΥ
  • για την κατάργηση των νόμων που διαλύουν και ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ και την αποτροπή κάθε κίνησης αλλαγής του χάρτη υγείας με υποβαθμίσεις νοσοκομείων και νέες συγχωνεύσεις 
  • για την προστασία όλων των νοσοκομείων του νομού, τη στελέχωση τους σύμφωνα με τους οργανισμούς λειτουργίας τους με μαζικές προσλήψεις προσωπικού και τη μονιμοποίηση συμβασιούχων
  • για την διοικητική αυτοτέλεια  και κατάργηση της ενοποίησης των νοσοκομείων του νομού και την επαναφορά τους στο πριν το 2012 καθεστώς διοίκησης
  • για την παροχή κινήτρων στις άγονες και προβληματικές περιοχές
  • για την υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης στη Νεάπολη και για την προστασία των δομών απεξάρτησης και του ΚΕΘΕΑ
  • για τη βελτίωση των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών των ιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στα νοσοκομεία (αυξήσεις μισθών, φορολογικές ελαφρύνσεις, κατάργηση των “εντέλλεσθε” και των εξαντλητικών συνθηκών εργασίας) έτσι ώστε να σταματήσει το κύμα παραιτήσεων και να υπάρχει κλίμα προσέλκυσης νέων ιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ ώστε να μην αποβαίνουν άγονες οι περισσότερες προκηρύξεις.

Με στόχο τη διεκδίκηση των παραπάνω θα διοργανωθεί Πανλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία και τα Νοσοκομεία την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Σεληνάρι. 

Η μαζική και δυναμική συμμετοχή των κατοίκων του νομού μας αποτελεί το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων μας.

Οποιεσδήποτε συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη ή στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπάρξουν, θα γίνουν για την παρουσίαση και προώθηση των παραπάνω διεκδικήσεων.

Οι επιτροπές αγώνα καλούν όλους τους  φορείς και τους πολίτες του νομού Λασιθίου να συμμετέχουν ενεργά στον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων των πολιτών σε ποιοτικές δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας στον τόπο τους.

Συντονιστική Επιτροπή αγώνα για το Νοσοκομείο Σητείας

Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, με ανακοίνωσή της, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Νομού «για μαζική και δυναμική συμμετοχή:

  •     Για την υπεράσπιση της δημόσιας, υψηλού επιπέδου και δωρεάν υγείας. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.
  •     Για την άρση της υποστελέχωσης και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων και γενικά των δομών υγείας του Νομού.
  •     Για τις αυξήσεις των μισθών και την βελτίωση των συνθηκών και όρων εργασίας των υγειονομικών.
  •     Για την υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης στην Νεάπολη και για την προστασία των δομών απεξάρτησης του ΚΕ.ΘΕ.Α”.
     

Στάσεις εργασίας και κλειστά καταστήματα

Εκτός από τα συλλογικά όργανα των υγειονομικών, δεκάδες τοπικά σωματεία και σύλλογοι έχουν δηλώσει ότι στηρίζουν την κινητοποίηση, ενώ κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αναμένεται να «νεκρώσουν» οι μεγάλες πόλεις του νομού, αφού δημόσιος και ιδιωτικός τομέας έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας, ενώ καταστήματα και άλλοι επαγγελματίες δεν θα λειτουργήσουν για κάποιες ώρες.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει την ίδια ημέρα στάση εργασίας σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. του Νομού Λασιθίου, από τις 10.00 έως και τις 15.00, για την διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίου έχει ανακοινώσει τρίωρη στάση εργασίας για όλα τα φαρμακεία του νομού από τις 11:00 έως τις 14:00. 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου προτρέπει όλα τα καταστήματα να κλείσουν από τις 11:00 έως τις 17:00, ενώ και τα Σωματεία Ιδιοκτητών Ταξί Αγίου Νικολαου, Ιεράπετρας και Σητείας συμμετέχουν στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο και προκηρύσσουν στάση εργασίας στον κλάδο από τις 12:00 έως τις 15:00.

Προσυγκεντρώσεις

Του συλλαλητηρίου θα προηγηθούν προσυγκεντρώσεις. Στον Άγιο Νικόλαο η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στον κόμβο Ξηροκάμπου και οι διαδηλωτές σε κομβόι θα μετακινηθούν στο Σεληνάρι. Για όλους όσοι δεν διαθέτουν δικό τους μέσο θα υπάρχουν διαθέσιμα λεωφορεία. Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου σε ανακοίνωσή της, διαθέσιμα λεωφορεία για τη μετακίνησή προς το Σεληνάρι θα υπάρχουν και στο σταθμό του ΚΤΕΛ Αγίου Νικολάου στο Λαγγό, από όπου θα μπορούν να επιβιβαστούν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Λεωφορείο θα περάσει και από την πλατεία της Νεάπολης μετά τις 11.00 να παραλάβει πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν με λεωφορείο προς το Σεληνάρι. Για επιστροφή τα λεωφορεία θα φύγουν από το Σεληνάρι πριν τις 14.30 και θα έχουν επιστρέψει στον Άγιο Νικόλαο πριν τις 15.00.

Αντίστοιχες προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10 το πρωί στην Ιεράπετρα, στην κεντρική πλατεία και στη Σητεία, στο συντριβάνι.

Στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

Στο παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία συμμετέχει και η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος παρουσιάζονται οι θέσεις του κόμματος για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ενώ ειδικά για τον νομό Λασιθίου, αναφέρεται:

“Κανένα νοσοκομείο δεν περισσεύει στο Λασίθι. Στελέχωση όλων των νοσοκομείων του νομού σύμφωνα με τους οργανισμούς λειτουργίας τους με μαζικές προσλήψεις προσωπικού και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Διοικητική αυτοτέλεια και κατάργηση του θεσμού της συνδιοίκησης των νοσοκομείων του νομού. Παροχή κινήτρων στις άγονες και προβληματικές περιοχές. Υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης στη Νεάπολη και του Κέντρου Υγείας Μακρύ Γιαλού. Προστασία των δομών απεξάρτησης και του ΚΕΘΕΑ”.

Οι φορείς που στηρίζουν το παλλασιθιώτικο Συλλαλητήριο

ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΡΙΑ ΛΙΟΥΔΑΚΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΙΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ Ο ΞΗΡΟΚΑΜΠΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 2ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 4ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΕΝΩΣΕΙΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

Ν.Τ. Ε.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ  ΑΔΕΔΥ

ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΦΕ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ «ΤΑΛΩΣ»

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ & ΣΗΤΕΙΑΣ

ΚΕΘΕΑ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν Α ΚΡΗΤΗΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΒΑΙΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΑΜΚΕ ΚΟΚΚΙΝΕΛΛΑ

ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ

ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΗΜΟΥ        

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΥΡΤΟΥΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΩ ΧΩΡΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΑΜΑΥΚΑΣ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΔΟΧΙΩΝ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΟΥΣΙΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί