Βενιζέλειο- Οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά: Δεν μπορούν να καλύψουν τις εφημερίες

Αν η κατάσταση συνεχιστεί θα σταματήσουν οι τακτικές εισαγωγές ασθενών, οι τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις και τα απογευματινά ιατρεία

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, καθώς οι ελλείψεις γιατρών και τα τεράστια προβλήματα οδηγούν σε διάλυση το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σήμερα η συνέλευση των γιατρών, με βάση τα κενά που έχουν προκύψει στα βασικά τμήματα του νοσοκομείου, το Ακτινολογικό και το Αναισθησιολογικό, αλλά και αυτά που ήδη υπάρχουν όπως είναι το Παιδιατρικό, το Αιματολογικό κ.α. αποφάσισε την μη κατάθεση πλήρων προγραμμάτων μηνός για τον Μάρτιο.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν νέες παραιτήσεις γιατρών, από την Παιδιατρική κλινική, την Ψυχιατρική, από το Ακτινολογικό – Τμήμα Αξονικού ενώ δύο αναισθησιολόγοι είναι στα πρόθυρα της παραίτησης.

Στη διάρκεια της συνέλευσης οι γιατροί σημείωσαν ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να εφημερεύσει με ασφάλεια 15 ημέρες το μήνα, λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης που έχουν τα νευραλγικά τμήματα του Βενιζελείου.
Τα τμήματα που έχουν υποστελεχωθεί και έχουν αποδυναμωθεί θα κατεβάσουν πρόγραμμα εφημεριών με βάση τις νόμιμες ώρες εφημέρευσης που δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 48 ώρες την εβδομάδα.
Οι γιατροί που παίρνουν «εντέλλεσθε» για να κάνουν εφημερίες -πέρα εκείνων που έχουν υποχρέωση- μπορούν να κινηθούν νομικά και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών θα τους παρέχει νομική υποστήριξη.
Αποφασίστηκε να μην συμπληρώνονται τα DRGs (σύστημα κατηγοριοποίησης των ασθενών)
Ακόμα αποφασίστηκε, αν αυτά τα προβλήματα δεν επιλυθούν τις επόμενες ημέρες, θα σταματήσουν οι τακτικές εισαγωγές, οι τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις και τα απογευματινά ιατρεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί