Βενιζέλειο: Εφημερία τη Δευτέρα με μια μόνο αναισθησιολόγο! – Χωρίς κάλυψη έκτακτα περιστατικά; (έγγραφο)

Μέρα με τη μέρα η κατάσταση στο Βενιζέλειο γίνεται ακόμα χειρότερη με τους “άριστους” να μην κάνουν το παραμικρό για να σταματήσουν την κατάρρευση… Είναι χαρακτηριστικό ότι αύριο Δευτέρα 1η Απριλίου θα εφημερεύει στο νοσοκομείο μόνο ένας γιατρός, η διευθύντρια του τμήματος, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την υλοποίηση χειρουργείων.

Το νέο πρόβλημα περιγράφει η ίδια η γιατρός με έγγραφό της στη διοίκηση του νοσοκομείου και την ΥΠΕ Κρήτης, σημειώνοντας ότι αύριο Δευτέρα, 1η Απριλίου, στο αναισθησιολογικό τμήμα του Βενιζελείου θα εφημερεύει μόνο η ίδια, καθώς οι δύο άλλοι (εναπομείναντες) γιατροί του Τμήματος, θα έχουν ρεπό λόγο της εφημέρευσής τους την προηγούμενη ημέρα.

Πρόσφατα υπέβαλαν την παραίτησή τους από το Νοσοκομείο δύο αναισθησιολόγοι, επικαλούμενες πιεστικές εργασιακές συνθήκες που δημιουργεί η έλλειψη ιατρικού προσωπικού της συγκεκριμένης ειδικότητας.

Η επιστολή

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Σας ενημερώνω ότι τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου θα βρίσκεται μόνο η διευθύντρια του τμήματος, η οποία και εφημερεύει. Οι υπόλοιποι ιατροί του τμήματος, δύο στον αριθμό, τη Δευτέρα θα βρίσκονται σε ρεπό λόγω εφημέρευσής τους την προηγούμενη ημέρα.

Ως εκ τούτου, θα μπορεί να εξυπηρετείται μόνο κάποιο άκρως επείγον περιστατικό του οποίου κινδυνεύει η ζωή και δεν υπάρχει χρόνος μεταφοράς σε άλλο νοσοκομείο. Οι συνθήκες τη Δευτέρα είναι ανασφαλείς προκειμένου να αντιμετωπισθεί χειρουργικά κάποιο άλλο περιστατικό που δεν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του. Εάν πραγματοποιηθεί κάποια επείγουσα επέμβαση τη Δευτέρα, ο αναισθησιολόγος που θα εφημερεύει δεν μπορεί να εγκαταλείψει την αίθουσα χειρουργείου και να μεταβεί κάπου αλλού για να παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άλλο ασθενή».

ΔΗΛΩΣΗ Δ ΒΡΥΣΑΛΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΣ ΠΟΕΔΗΝ -ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΓΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ
Η κραυγή αγωνίας της διευθύντριας του αναισθησιολογικου τμήματος του Βενιζελειου που δηλώνει ότι αύριο 1/4 θα είναι η μοναδική που θα εφημερεύει αποτελεί απόδειξη σε ποιο σημείο έχει φτάσει η δημόσια υγεία στο νόμο μας ένα ολόκληρο νοσοκομείο να στηρίζεται σε μία και μοναδική αναισθησιολόγο. Η προσπάθεια εφησυχασμού.από τους διοικούντες για επικείμενες προσλήψεις αποτελεί κοροϊδία Γνωρίζει η διοίκηση νοσοκομείου και 7ΥΠΕ. ότι ακόμα και οι 2 αναισθησιολόγοι που προοπτικά θα έρθουν στο Βενιζελειο ,θα λείψουν από ΠΑΓΝΗ και το νοσοκομείο του Αγ Νικολαου Ας μην ψάχνουν υπεύθυνους στους υγειονομικους Ας κοιταχτούνε στο καθρέφτη Δική τους υπαιτιότητα είναι που οι δημόσιες μονάδες Υγείας στενάζουν κάτω από το βάρος των ελλείψεων σε προσωπικό. Δική τους υπαιτιότητα είναι η προσπάθειά τους να καλύψουν τα κενά με την εντατικοποίηση και την εξουθένωση των υγειονομικών, με μπαλώματα και μετακινήσεις προσωπικού.
Δεν τους επιτρέπουμε να μας κουνάνε το δάκτυλο. Οι εκβιασμοί τους θα πέσουν στο κενό
– Να γίνουν άμεσα όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την επαρκή στελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.
αναμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17/4

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΥΣΑΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί