Ο στίβος επέστρεψε στο Αρκαλοχώρι: Ιστορικές και συγκινητικές στιγμές στους πρώτους επίσημους αγώνες στίβου στο Δημοτικό Στάδιο

Ιστορικές στιγμές έζησε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, το Αρκαλοχώρι και ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, στους πρώτους επίσημους αγώνες στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου. 

Περισσότερα από 300 παιδιά -αθλητές, από το Ηράκλειο, το Λασίθι, το Ρέθυμνο και το Αρκαλοχώρι, βρέθηκαν- παρουσία πλήθους θεατών- στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου, στους πρώτους διασυλλογικούς αγώνες Δρομικού Τριάθλου με την επωνυμία «Μινωικοί Αγώνες», εγκαινιάζοντας τον καινούργιο τάπητα. Οι μικροί αθλητές που χειροκροτήθηκαν για την προσπάθεια τους, μετέφεραν με την παρουσία τους το μήνυμα της ευγενούς άμιλλας μέσα σε μία ωραία αλλά και συγκινητική ατμόσφαιρα που θύμιζε γιορτή καθώς ο στίβος επέστρεψε μετά από χρόνια στο Αρκαλοχώρι, μέσα από αυτή την άψογη διοργάνωση! 

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της παρέλασης των 9 Συλλόγων που πήραν μέρος στους αγώνες,  με το χειροκρότημα των θεατών και των εκλεκτών καλεσμένων να είναι θερμό! 

Στους αγώνες παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, εκτός από το Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου, παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωριου, Καστελλιου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας, ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Συντιχάκης,  ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΓΑΣ Σωτήρης Κυρανάκος,  ο πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο πρώην Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου Χαράλαμπος Γιαννόπουλος,  η αναπληρώτρια πρόεδρος ΕΑΚΗ Μαρία Βασιλείου, αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, αθλητικοί και άλλοι φορείς του τόπου, οι οποίοι παρακολούθησαν τους αγώνες, χειροκρότησαν και επιβράβευσαν την αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών.  

Οι αγώνες του Δρομικού Τριάθλου, διεξήχθησαν στο «στολίδι» του Αρκαλοχωρίου, με συνδιοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας ΑΘΛΗ.Σ.Υ., το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και την Περιφέρεια Κρήτης .

«Ο στίβος επέστρεψε στο Αρκαλοχώρι, στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Αρκαλοχωρίου που αποτελεί “στολίδι” για τον τόπο μας. Η αξιοποίηση του σταδίου και για άλλες, μελλοντικές αθλητικές διοργανώσεις αποτελεί εγχείρημα που πρέπει να πετύχει με την ανάλογη στήριξη της Πολιτείας. Το γεγονός ότι χειροκροτήσαμε νέα παιδιά και την προσπάθεια τους μας συγκίνησε και παράλληλα μας γεμίζει μεγάλη ευθύνη ως Δημοτική Αρχή που θα στηρίζει με κάθε τρόπο τον αθλητισμό”, ανέφερε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί