ΚΚΕ: Πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της Κ.Ο. Χερσονήσου-Μινώα στο Αρκαλοχώρι

Πραγματοποιήθηκε η Πολιτική Συγκέντρωση- Συνεστίαση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Χερσονήσου- Μινώα του ΚΚΕ, την Παρασκευή 26 Γενάρη, στο Αρκαλοχώρι, με αφορμή τα 105 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος και στο πλαίσιο της δίμηνη Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, με ομιλητή τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ. 

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελευθερία Χρυσού, γραμματέας της Κ.Ο. Χερσονήσου- Μινώα, αναφέροντας ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται κάτω από τις εξελίξεις που μαστίζουν το λαό όπως η ακρίβεια που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, το κλείσιμο δομών Υγείας και η υποβάθμιση των υπηρεσιών του, η δραστική μείωση της αγροτικής παραγωγής η οποία οδηγεί σε φτωχοποίηση τους αγρότες. Εξελίξεις που συμβαίνουν ενώ παράλληλα φουντώνει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή η οποία μαζί με την παγίωση του πολέμου στην Ουκρανία σηματοδοτεί σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. Το Κόμμα μας έχοντας στο επίκεντρο αυτές τις εξελίξεις οργανώνει τους αγώνες του παλεύοντας να ανατραπεί το βάρβαρο σύστημα που τις γεννά, καλώντας όσους θίγονται να συμπορευθούν μαζί του.

Ο Μανώλης Συντυχάκης, στην ομιλία του ξεχώρισε τα γεγονότα της επικαιρότητας που απασχολούν το λαό, αναλύοντας τα διάφορα μέτωπα πάλης του εργατικού λαϊκού κινήματος. Συγκεκριμένα ανέφερε: «η προώθηση της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, εξισώνει και υποβαθμίζει τα πτυχία των δημόσιων Πανεπιστημίων, πετώντας στα σκουπίδια τους κόπους και τις προσπάθειες χρόνων, γονιών και φοιτητών που κόπιασαν για να εισαχθούν στα δημόσια Πανεπιστήμια αλλά και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Ο αγώνας όμως του φοιτητικού, μαθητικού, εκπαιδευτικού κινήματος σε συντονισμό με τους εργαζόμενους είναι αυτός που δίνει ήδη την πρώτη απάντηση στα δίκαια αιτήματα τους ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας για αξιοπρεπή, ασφαλή διαβίωση, για μόρφωση, δουλειά με δικαιώματα». 

Με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών που προωθείται αυτή την περίοδο τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση φέρνοντας αυτό το νομοσχέδιο εκτός των άλλων υποκρίνεται ότι την απασχολεί η κατάσταση των ομόφυλων μιας και δε λαμβάνει υπόψη τα ουσιαστικά προβλήματα που τους ταλανίζουν μαζί με τον υπόλοιπο λαό, όπως τα πολύ σοβαρά θέματα διαβίωσης, το κύμα ακρίβειας των ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και της ενέργειας που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους, η υποβάθμιση των δομών υγείας και άλλα πολλά που συντελούν τη σύγχρονη πραγματικότητα τους. Ανέφερε ότι: Το δικαίωμα του καθένα στον σεξουαλικό προσδιορισμό είναι αδιαπραγμάτευτο. Όμως άλλο αυτό και άλλο το να εμπορευματοποιείται η τεκνοποίηση, μέσω των παρένθετων μητέρων, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια μπίζνα δισεκατομμυρίων κερδών, σημειώνοντας ότι οι ευάλωτες, φτωχές γυναίκες θα διαθέτουν το σώμα τους και μάλιστα με απόφαση του υπουργού Υγείας γίνεται εμπορική πράξη που τιμολογήθηκε σε 20.000 ευρώ. Επισήμανε ότι η γονεϊκότητα δεν είναι δικαίωμα του ζευγαριού, αλλά υποχρέωση των γονιών απέναντι στα παιδιά και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμφωνήσει με μία θεσμική αποτύπωση του ανορθολογισμού. Επίσης επεσήμανε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που τοποθετείται για αυτό το θέμα με βάση τις επιστημονικές αναλύσεις  και τις κοινωνικές διαστάσεις του θέματος όπως έχει μελετηθεί έως σήμερα».

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε «την κρισιμότητα της περιόδου που η φωτιά του πολέμου απλώνεται όλο και περισσότερο στη Μέση Ανατολή, με τις επιδρομές των ΗΠΑ και Βρετανίας στην Υεμένη. Το ΚΚΕ – είπε-  καλεί τον λαό να εκφράσει ακόμα πιο αποφασιστικά την καταδίκη του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο Ισραήλ και τους συμμάχους του». 

Ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τις κινητοποιήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών- κτηνοτρόφων: «τις τελευταίες μέρες βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα οι βιοπαλαιστές αγρότες με τους κτηνοτρόφους σε όλη την Ελλάδα, δυναμώνοντας τον δίκαιο αγώνα τους για επιβίωση, οι οποίοι έχουν στο επίκεντρο των διεκδικήσεων τους την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, τη μείωση του κόστους παραγωγής, την προστασία από τις φυσικές καταστροφές μαζί με άλλα αιτήματα που θεμελιώνουν τις ελάχιστες συνθήκες που χρειάζονται για να μπορούν να επιβιώσουν μέσω αυτής της απασχόλησης. Ο δίκαιος αγώνας τους πρέπει να αγκαλιαστεί από το σύνολο του λαού, αφού είναι και δικό του ζήτημα με τι θα διατρέφεται και σε ποιες τιμές».

Κλείνοντας ανέφερε ότι: «το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στις μεγάλες μάχες που δίνονται καθημερινά, καθώς μόνο με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων μπορούν να ανατραπούν αντιλαϊκοί νόμοι, μπορούν να βελτιωθούν οι όροι διαβίωσης του, να αντικρουστούν πόλεμοι και τελικά να ανατραπεί αυτό το σάπιο σύστημα που είναι μήτρα όλων των δεινών του.  Προχωράμε με πίστη και αγωνιστική αισιοδοξία για να φωτιστεί ένα καλύτερο σήμερα και αύριο για όλους και όλες»

Στη συνέχεια ακολούθησε ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι με τους Γιάννη Παξιμαδάκη (μπουζούκι-φωνή), Γιώργο Κοντογιάννη (μπουζούκι) και Νίκο Σταμάτακη (κιθάρα- φωνή), όπου με τα όμορφα τραγούδια τους ξεσήκωσαν τον κόσμο και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί