Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Κατεπείγουσα έρευνα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων για τα mail σε απόδημους

Νέες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με την παραβίαση προσωπικών δεδομένων εκλογέων από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς κατεπείγουσα έρευνα θα γίνει από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην Αρχή υποβλήθηκε μεγάλος αριθμός σχετικών καταγγελιών.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων αναφέρει αναλυτικά για το θέμα:

«Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από ευρωβουλευτή σε απόδημους Έλληνες ενόψει των Ευρωεκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής μεγάλου αριθμού σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του ζητά άμεσα απαντήσεις για το πώς βρήκε τα στοιχεία επικοινωνίας των πολιτών η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, δηλαδή, για το εάν διέρρευσαν ή δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας να βγουν «όλα στο φως!».

Επισημαίνεται ότι το θέμα της κατοχής και χρησιμοποίησης από την ευρωβουλευτή της ΝΔ προσωπικών δεδομένων πολιτών για την πολιτική της καμπάνια εν όψει ευρωεκλογών θα απασχολήσει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς καθώς ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης κατέθεσε γραπτή ερώτηση στην Κομισιόν.

Ο Κώστας Αρβανίτης ζητά να μάθει για τις άμεσες ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφενός σε σχέση με τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων πολιτών, και την κατάφωρη παραβίαση του ΓΚΠΔ εις βάρος χιλιάδων πολιτών και αφετέρου προς διασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας κατά την εξαιρετικά ευαίσθητη προεκλογική περίοδο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί