Νέα ύβρις Γεωργιάδη στους νεκρούς των Τεμπών: «Καλό για την κυβέρνηση» αν έγινε έκρηξη παράνομου φορτίου

Στα άκρα το έφτασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών και το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, με τον υπουργό της ΝΔ να επιδίδεται σε κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων, που αναδεικνύουν την επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση. 

Δείτε:

Αθλιότητες Γεωργιάδη: Ποιος ενδιαφέρεται για τα Τέμπη και τους νεκρούς;- Τον βάζει στη θέση του αδερφός θύματος

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας, αφού έκανε ευθαρσώς λόγο για «δήθεν μπάζωμα», στη συνέχεια -σχολιάζοντας τις αναφορές για παράνομο φορτίο στην εμπορική αμαξοστοιχία- έφτασε στο σημείο να πει ότι θα ήταν ένα καλό σενάριο για την κυβέρνηση, ομολογώντας επί της ουσίας ότι κάτι τέτοιο θα «ξέπλενε» τον Κώστα Καραμανλή. 

«Εάν το φοβερό αυτό δυστύχημα προκλήθη λόγω μιας έκρηξης ενός τρένου που μετέφερε παράνομο υλικό, αυτό είναι καλό για την κυβέρνηση ή κακό; Καλό. Τι θα σήμαινε αυτό; Ότι δεν φταίει ούτε ο Καραμανλής, ούτε η Σύμβαση 717, ούτε τίποτα από όλα αυτά αλλά η έκταση του δυστυχήματος προκλήθηκε από κάποιους λαθρέμπορους. Προσπαθώ να εξηγήσω ότι αν υποτεθεί ότι ο πυρήνας αυτής της θεωρίας συνωμοσίας έχει κάποια βάση, αυτό δεν θα κατά της κυβέρνησης αλλά υπέρ της. Θα σήμαινε ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από κάποιον λαθρέμπορο… Αυτό το διερευνά η δικαιοσύνη. Εγώ δεν ξέρω αν είχε κάποιο παράνομο υλικό» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. 


Οι προκλητικές δηλώσεις δεν σταμάτησαν ωστόσο εκεί, αφού μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιχείρησε να κάνει το άσπρο μαύρο αναφορικά με το μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας και να απομακρύνει κάθε ευθύνη από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «συνωμοσιολογίες».

«Δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα. Έχω τρελαθεί με την συνωμοσιολογία.  Η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη χώρα. Γίνεται το δυστύχημα. Έβρεχε δυο μέρες συνεχόμενα. Τα βαγόνια έχουν ξωκύλει . Πάει η Πυροσβεστική και πρέπει να στήσει τους γερανούς για να σηκώσει τα βαγόνια, ώστε να βρει τυχόν επιζώντες και να περισυλλέξει τα πτώματα. Οι γερανοί, βάρους πολλών τόνων, πρέπει να σηκώσουν βαγόνια πολλών τόνων, πρέπει να πατήσουν σε σταθερό έδαφος. Το έδαφος από κάτω είναι σαθρό με λάσπη από τη βροχή. Και τι λέει η Πυροσβεστική; “Έγινε διαμόρφωση του χώρου, προκειμένου να επιχειρήσουν οι γερανοί, να σηκώσουν τα βάρη. Οι γερανοί χρειάζονται σταθερό πεδίο, να μη βουλιάζει, γι’ αυτό και έθεσαν κάποια φερτά αντικείμενα. Πέταξαν χαλίκι και γαρμπίλι, έκαναν το έδαφος σταθερό, για να πατήσουν οι γερανοί”» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. 

Και ενώ ο υπουργός της ΝΔ δεν είδε κανένα μπάζωμα στον χώρο, το τερμάτισε καλύπτοντας τον Χρήστο Τριαντόπουλο και λέγοντας ότι ήθελαν να «βάλουν μια συνωμοσία γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου». «Ο Τριαντόπουλος δεν είχε καμία αρμοδιότητα να δώσει τέτοια εντολή, δεν ξέρω πώς τον έχουν μπλέξει. Τέτοια εντολή μπορεί να δώσει μόνο η πολιτική προστασία, είτε της Περιφέρειας είτε του κράτους. (…) Η εμπλοκή Τριαντόπουλου έγινε για να βάλουν μια συνωμοσία γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί