ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου: Στήριξη στην απεργία της Τετάρτης

Η ΝΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΔΥ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Στην  ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ, την αλαζονεία του 41%, που δεν έχει πλέον κανέναν ενδοιασμό να χειραγωγεί ανεξάρτητες αρχές, να παρακολουθεί αντιπάλους, να χρηματοδοτεί αφειδώς τα μεγάλα ΜΜΕ, ελέγχοντας πλήρως την ενημέρωση, ήδη παρατηρούνται τα πρώτα ρήγματα, σε ευρωπαϊκό (βλέπε καταδίκη από το ευρωκοινοβούλιο), αλλά και στην ίδια την κοινωνία. 

Απέναντι σε όλα αυτά, συγκροτείται ήδη ένα ευρύ λαϊκό μέτωπο αντίδρασης και αντίστασης. Οι αγρότες που βλέπουν την παραγωγή τους να ξεπουλιέται και τα καρτέλ να κερδοσκοπούν από αυτήν. Οι φοιτητές και η νεολαία που βλέπει να καταστρατηγείται το άρθρο 16 του Συντάγματος και να εκχωρείται η δημόσια εκπαίδευση σε ιδιώτες. Οι εργαζόμενοι που βιώνουν εργασιακές συνθήκες γαλέρας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με ωράρια λάστιχο, με μισθούς πείνας. Οι συνταξιούχοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα που δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας, στενάζουν από την ακρίβεια  και αγωνιούν για την επιβίωσή τους πλέον.

Στα πλαίσια αυτά  η απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και των εργατικών σωματείων, κορυφώνει τούτη την αντίδραση. Ιδιαίτερα όταν συμπίπτει χρονικά με το έγκλημα στα Τέμπη και την προσπάθεια της Κυβέρνησης να συσκοτίσει οποιαδήποτε έρευνα και να μείνει ατιμώρητο και αδικαίωτος ο χαμός τόσων νέων ανθρώπων. 

Με κεντρικό σύνθημα: «οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους-αυξήσεις μισθών, για να ζούμε με αξιοπρέπεια», και με αιτήματα που συσπειρώνουν τους εργαζομένους, απεργούν και αγωνίζονται για :

  • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
  • Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων.
  • Συλλογικές Συμβάσεις για τους μισθούς.
  • Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-2017.
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
  • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
  • Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
  • Άμεση στελέχωση με μόνιμους υπαλλήλους όλων των κρίσιμων δημόσιων φορέων και αναβάθμιση όλων των αναγκαίων υποδομών

Σε τούτο τον αγώνα είμαστε συμπαραστάτες και συναγωνιστές. Την Τετάρτη  28 Φεβρουαρίου  καλούμε τους πολίτες του Νομού μας, να συμμετάσχουμε στην εργατική κινητοποίηση. Στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας. Να διαδηλώσουμε όλοι μαζί απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που εξυπηρετούν λίγα καρτέλ και τους εκλεκτούς του συστήματος, της ΝΔ. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί