Όταν το θύμα αντιμετωπίζεται ως θύτης: Η Eισαγγελία δικάζει την 19χρονη θύμα trafficking από την Ηλιούπολη

Η 19χρονη από την Ηλιούπολη, που έγινε σύμβολο για όλες τις επιζήσασες, όταν κατάφερε να ξεφύγει από τον απαγωγέα της και προαγωγό αστυνομικό με τη βοήθεια μιας σερβιτόρας, δέχτηκε κλητήριο θέσπισμα από την εισαγγελία, με αφορμή μια…. ανώνυμη καταγγελία.

Κι όμως, η Eισαγγελία αντιμετωπίζει ως θύτη ένα θύμα trafficking, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που φέρνει στο φως σήμερα το tvxs.gr.

Η 19χρονη από την Ηλιούπολη, που έγινε σύμβολο για όλες τις επιζήσασες, όταν κατάφερε να ξεφύγει από τον απαγωγέα της και προαγωγό αστυνομικό Δ.Μ. με τη βοήθεια μιας σερβιτόρας, δέχτηκε κλητήριο θέσπισμα από την εισαγγελία, με αφορμή μια…. ανώνυμη καταγγελία.

Γιατί καλείται να δικαστεί η 19χρονη στις 26 Φεβρουαρίου;

«Γιατί διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους» γράφει η κλήτευση μεταξύ άλλων.

Το πιο εντυπωσιακό δε, είναι ότι η Eισαγγελία αναφέρει και ημερομηνία της «παράνομης» πράξης της 19χρονης, η οποία συμπίπτει με την περίοδο που ήταν αιχμάλωτη από τον άνθρωπο που φέρεται να την εξέδιδε και να την κακοποιούσε.

Αξίζει να υπογραμμιστεί, πως η κλήτευση αυτή, ήρθε έναν μήνα πριν τη δίκη στο Εφετείο, στο οποίο έχει προσφύγει ο αστυνομικός και η οποία πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα στις 9.00 και σύμφωνα με τα όσα λένε νομικοί στο tvxs, ο αστυνομικός θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει υπέρ του.

Την ώρα που η Εισαγγελία Αθηνών διώκει ως εκδιδόμενη χωρίς πιστοποιητικά υγείας τη 19χρονη Ε., για την περίοδο μάλιστα που η Δικαιοσύνη έκρινε πως ήταν θύμα σωματεμπορίας, να θυμίσουμε ότι η Δικαιοσύνη, είχε χορηγήσει ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς στον αστυνομικό Δ.Μ. με αποτέλεσμα ο άνθρωπος αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο την ερχόμενη Δευτέρα.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2022 ο αστυνομικός είχε κριθεί ένοχος με οριακή πλειοψηφία με ψήφους 4 έναντι 3 για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου για την υπόθεση traffiking με θύμα τη 19χρονη κοπέλα. Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και η ποινή της κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση που επιβλήθηκε στον αστυνομικό έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Παραμένει ελεύθερος παρά τις καταγγελίες των συνηγόρων της 19χρονης, για τις απειλές εναντίoν της. Ο λόγος για το μήνυμα που έλαβε η 19χρονη από άγνωστο αποστολέα, σύμφωνα με το οποίο, ο καταδικασθείς αστυνομικός, εξαπολύει ευθείες απειλές κατά… όποιου τον έχει πειράξει.

Δείτε επίσης: Trafficking στην Ηλιούπολη: Βγαίνει από τη φυλακή ο αστυνομικός παρά την καταδίκη

Όπως είχαν καταγγείλει οι δικηγόροι της Ε.: «Στις 30/03/2023, ο αστυνομικός Δ. Μ. , ο οποίος καταδικάστηκε για κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων, έκανε, μέσα από το προσωπικό του προφίλ που διατηρεί στον διαδικτυακό ιστότοπο του facebook, την εξής ανάρτηση “Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις θα επιτεθώ, αν δεν με έχεις πειράξει πρώτος/η. Αν έχεις κάνει το λάθος όμως, καλό θα ήταν να ψάξεις πλοίο να φύγεις. Γιατί θα σε βρω. Και αν σε βρω θα σε κάνω να το μετανιώσεις πικρά που με προκάλεσες!», γράφει ενώ σε άλλο σημείο της ανάρτησης προσθέτει «ή θα σε «διαλύσω» και δεν θα μπορείς να «μαζέψεις κομμάτια σου» ή δεν θα ασχοληθώ καν. Αλλά μην πιστέψεις ότι θα γίνει το δεύτερο αν κάνεις το λάθος!”.

Φεμινιστικές συλλογικότητες θα βρίσκονται τη Δευτέρα στο Εφετείο στο πλάι της επιζήσασας όπως φαίνεται στα καλέσματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

 tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί