ΣΥΡΙΖΑ για το έγκλημα των Τεμπών: Ο Καραμανλής γνώριζε και τώρα ψεύδεται – Να καταθέσει στην Εξεταστική ο πρώην CEO της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που είχε προειδοποιήσει εγγράφως τον Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή και την υπόλοιπη ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι με το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη η ελληνική κοινωνία βίωσε μια τραγωδία η οποία είχε προαναγγελθεί. Μόνο που αυτοί που γνώριζαν τον κίνδυνο και είχαν την ευθύνη να τον αποτρέψουν, δεν το έπραξαν. Την πρώτη ευθύνη φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος εμφανίστηκε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών να αρνείται κάθε γνώση των σοβαρών προβλημάτων και να επικεντρώνεται στον “ανθρώπινο παράγοντα”».

Δείτε: Τέμπη: Ο Καραμανλής… κηρύσσει εαυτόν “αθώο” και τα ρίχνει στο “ανθρώπινο λάθος”

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Mετά το «ανθρώπινο λάθος» τα ρίχνει και στις «παθογένειες του δημοσίου» ο Καραμανλής

«Μόνο που γνώριζε. Γνώριζε και τώρα ψεύδεται, διαστρεβλώνει τα γεγονότα, τα ερμηνεύει κατά το δοκούν, τα αποσιωπά όταν δεν τον βολεύουν. Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Σερρών της ΝΔ και η κυβέρνησή του γνωρίζουν, ψεύδονται και συγκαλύπτουν. Για μια ακόμη φορά» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και προσθέτει:

«Το επιβεβαιώνει το σημερινό, αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία». Ενάμιση χρόνο πριν από τη τραγωδία, στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, σε επιστολή του, η οποία κοινοποιήθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναφερόταν στον “ορατό κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας”.

Δείτε επίσης: Τέμπη – Εμπιστευτικό έγγραφο: Ο Κ. Καραμανλής είχε προειδοποιηθεί για την επερχόμενη τραγωδία

Έγγραφα – «φωτιά»: Πώς ο Κ. Καραμανλής έκανε δώρο 600 εκατ. ευρώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Είναι φανερό. Η επιστολή αυτή, για τα “Σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του Ελληνικού Σιδηροδρόμου”, εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή είχε απορρίψει το αίτημα να καταθέσει ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε σήμερα εκ νέου αίτημα να καταθέσει ως μάρτυρας. Θα το αρνηθεί κι αυτή τη φορά η κυβερνητική πλειοψηφία;

Η ύβρις απέναντι στα θύματα, η προσβολή των οικογενειών τους, η συγκάλυψη της αλήθειας, είναι, δυστυχώς, η τακτική της κυβέρνησης της ΝΔ για να αποφύγει την μεγάλη ευθύνη της, η οποία προκύπτει από τη δυνατότητα που είχε ως κυβέρνηση να λάβει αποφάσεις που θα προστάτευαν την ανθρώπινη ζωή.

Αλλά δεν θα τα καταφέρει. Όχι αυτή τη φορά. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί