Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Mετά το «ανθρώπινο λάθος» τα ρίχνει και στις «παθογένειες του δημοσίου» ο Καραμανλής

Ο Κώστας Καραμανλής μετά την αναπαραγωγή του αφηγήματος περί ανθρώπινου λάθους, ισχυρίστηκε στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών πως το μοναδικό του λάθος ως υπουργός Μεταφορών ήταν πως δεν «ξερίζωσε» τη νοοτροπία του «έλα μωρέ» και δεν ανέτρεψε «παγιωμένες παθογένειες ενός Δημοσίου που νοσεί».

Δείτε επίσης: Τέμπη: Ο Καραμανλής… κηρύσσει εαυτόν “αθώο” και τα ρίχνει στο “ανθρώπινο λάθος”

Με περίσσιο θράσος και αφού απέδωσε αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος  το τρομακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους, μίλησε για τη νοοτροπία του «έλα μωρέ» και ότι δήθεν δεν την ξερίζωσε.

Υπενθυμίζεται ότι επί των ημερών ΝΔ έγιναν 210 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στον ΟΣΕ με τις οποίες αποκαλύφθηκε το πελατειακό κράτος που είχε στήσει η ΝΔ με τους περισσότερους να είναι από τις Σέρρες, που εκλέγεται ο Κώστας Καραμανλής.

Ο τότε υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση υποστήριξε αναφερόμενος στην αμαρτωλή σύμβαση 717 ότι καμιά τεχνολογία δεν είναι σίγουρο ότι θα απέτρεπε το δυστύχημα, αναφέροντας ότι και τα πιο σύγχρονα συστήματα λειτουργούν από ανθρώπους.

Συγκεκριμένα όπως είπε «σαφώς και θα συνέβαλαν στην αύξηση της ασφάλειας αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα απέτρεπαν το δυστύχημα και αυτά τα συστήματα τα χειρίζονται άνθρωποι».

«Αν κάποια πλευρά τηρούσε τον κανονισμό, το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί» είπε ο Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε πως τα συστήματα θα αύξαναν το επίπεδο ασφαλείας, αλλά αυτό δεν παρέχει βεβαιότητα ότι θα απέτρεπαν την τραγωδία.

Τα λεγόμενα του έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με όσα κατέθεσαν οι τρεις εμπειρογνώμονες που συνέταξαν το πόρισμα Γεραπετρίτη, οι οποίοι κατέθεσαν πως αν υπήρχε ETCS, το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

Μετωπική ήταν η σύγκρουση του Βασίλη Κόκκαλη με τον Κώστα Καραμανλή κατά την εξέταση του τελευταίου από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών. 

«Παίζει πολιτικό θέατρο» κατηγόρησε ο πρώην υπουργός Μεταφορών τον Βασίλη Κόκκαλη, με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να αντιτείνει: «Είστε πολιτικός ψεύτης». 

Όταν ο κ. Κόκκαλης ρώτησε τον μάρτυρα τι ψήφισε κατά τις ψηφοφορίες για τις προτάσεις σύστασης Προανακριτικής που θα διερευνούσαν τυχόν ευθύνες του για τη σύμβαση 717, ο κ. Καραμανλής απάντησε: 

-«Λυπάμαι που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις».

«Κουνάτε το δάχτυλο στην κοινωνία; Μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχος τα βράδια;» ρώτησε τον μάρτυρα ο κ. Κόκκαλης χωρίς να παίρνει απάντηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί