Ιαπωνία: Συγκλονιστικό βίντεο με φάλαινες που εγκλωβίστηκαν σε πάγο

Έντονη ανησυχία για την ευημερία μιας ομάδας φαλαινών – δολοφόνων, που φαίνεται να έχουν παγιδευτεί σε παρασυρόμενους πάγους στα ανοικτά των ακτών του Χοκάιντο, στη βόρεια Ιαπωνία.

Πλάνα που μεταδόθηκε από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NHK την Τρίτη έδειξαν τουλάχιστον 10 όρκες να ξεπηδούν από ένα μικρό κενό στην επιφάνεια του νερού περίπου 1 χλμ. από την ακτή της πόλης Rausu, στη χερσόνησο Shiretoko – ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco που φημίζεται για την άγρια ​​ζωή του.

Σύμφωνα με τον Guardian ο πυκνός πάγος έχει καταστήσει αδύνατο για την ακτοφυλακή -την οποία ειδοποίησε ένας ψαράς- να προσπαθήσει να απελευθερώσει τα θηλαστικά. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να περιμένουμε να σπάσει ο πάγος και να ξεφύγουν με αυτόν τον τρόπο», είπε ένας αξιωματούχος του Rausu στο NHK.

Ο Seiichiro Tsuchiya, ένας ειδικός στη θαλάσσια ζωή που κινηματογράφησε τα ζώα χρησιμοποιώντας drone, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι παρατήρησε την ομάδα, ενώ διεξήγαγε έρευνα στον τοπικό πληθυσμό θαλάσσιων λιονταριών.

Η θάλασσα στα ανοιχτά του ανατολικού Χοκάιντο, καλύπτεται από παρασυρόμενους πάγους κάθε χειμώνα. Η ποσότητα του πάγου έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της θάλασσας που προκαλείται από την κλιματική κρίση. Οι αξιωματούχοι είπαν ότι η άπνοια, αυτή την εβδομάδα σήμαινε ότι τα στρώματα πάγου είχαν μόλις μετακινηθεί.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που φάλαινες-δολοφόνοι παγιδεύονται στην περιοχή. Το 2005, αρκετά θηλαστικά πέθαναν αφού παγιδεύτηκαν σε θαλάσσιο πάγο στα ανοιχτά του Rausu, ένα δημοφιλές σημείο παρακολούθησης φαλαινών το καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί