Κρήτη: Κατολίσθηση από τις δυνατές βροχές – Βράχοι έπεσαν στον δρόμο (Βίντεο)

Οι έντονες βροχές της Δευτέρας άφησαν το σημάδι τους στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού όπου το βράδυ σημειώθηκε μια σημαντική κατολίσθηση στον δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι της περιοχής με μεγάλα βράχια να πέφτουν και να τον κλείνουν.

Ευτυχώς τη στιγμή εκείνη δεν περνούσε κανείς από το σημείο και έτσι δεν υπήρξαν άλλου είδους προβλήματα, άμεσα όμως προκλήθηκε κινητοποίηση στην περιοχή προκειμένου να ασφαλιστεί το σημείο.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νεκτάριος Παπαδάκης, για το συγκεκριμένο σημείο και ένα συγκεκριμένο βράχο είχε υπάρξει ενημέρωση προς τον ίδιο πριν από 4 μέρες και όπως αποδείχθηκε τα έντονα φαινόμενα πρόλαβαν την οποιαδήποτε παρέμβαση. Στο σημείο αυτό κατέληγαν όλα τα νερά της βροχής πριν καταλήξουν στη θάλασσα, ανέφερε ο ίδιος, ενώ το σημείο παραμένει επικίνδυνο χωρίς να αποκλείεται να συνεχιστούν κατολισθητικά φαινόμενα.

Για το λόγο αυτό σε λίγη ώρα πρόκειται να γίνει απομάκρυνση των βράχων από μηχανήματα του Δήμου Ιεράπετρας ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της αντιπεριφέρειας Λασιθίου. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να ανοίξει ο δρόμος με ασφάλεια τόνισε ο κ. Παπαδάκης και στη συνέχεια θα δρομολογηθούν ενέργειες για την αποκατάσταση του σημείου.

Δείτε βίντεο με την κατάσταση που επικρατεί:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί