Ηράκλειο: Διώξεις στους διακινητές των μεταναστών

φωτογραφία από ΕΡΤ

Στην εισαγγελία Ηρακλείου οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις άνδρες που φέρονται να είναι οι διακινητές των υπόλοιπων 114 μεταναστών που έφτασαν στους Καλούς Λιμένες με ένα σκάφος των 10 μέτρων τα ξημερώματα του Σαββάτου.Ο εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/05 που αφορά την «Παράνομη είσοδο στη χώρα».

Δείτε:

Ηράκλειο: 117 μετανάστες αποβιβάστηκαν στους Καλούς Λιμένες

Πρόκειται για ένα 60χρονο ένα 29χρονο και ένα 44χρονο στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα κάναβη, ενώ σύμφωνα με τους διασωθέντες ο προορισμός τους ήταν η Ιταλία και κατέβαλλαν στους διακινητές ποσά που ξεκινούσαν από τα 1500 δολάρια.

Οι συλληφθέντες απολογούνται την Τρίτη στην ανακρίτρια Ηρακλείου.
Να θυμίσουμε ότι το μεταλλικό πλοιάριο κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο των Καλών Λιμένων, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με 117 επιβαίνοντες ανάμεσά τους δύο γυναίκες και περίπου 30 ανήλικοι από 10 έως 17 ετών.
Επί τόπου βρέθηκαν εκτός από Λιμενικούς και Αστυνομικοί ενώ σε συνεννόηση με τον Δήμο Φαιστού οργανώθηκε η μεταφορά τους στο Ηράκλειο με λεωφορεία, και φιλοξενούνται στην αίθουσα των λιμενεργατών του ΟΛΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί