Ηράκλειο: 117 μετανάστες αποβιβάστηκαν στους Καλούς Λιμένες

φωτογραφία από ΕΡΤ

Συνολικά 117 μετανάστες, ανάμεσά τους 2 γυναίκες και 10 ανήλικα, αποβιβάστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στα νότια του νομού Ηρακλείου, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ είναι νεαρής ηλικίας, καλά στην υγεία τους και μόνο ένας, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, δέχθηκε τις φροντίδες των μελών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Στο σημείο βρίσκονται στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, του Λιμενικού Σταθμού Καλών Λιμένων και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, καθώς και της ΕΛΑΣ.

Ηράκλειο: 117 παράτυποι μετανάστες αποβιβάστηκαν στους Καλούς Λιμένες (βίντεο)

Πριν ακόμη ξημερώσει, γύρω στις 6.30 το πρωί, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν έδεσε στους Καλούς Λιμένες, όπου και παραμένει. Πρόκειται, όπως ανέφεραν στην ΕΡΤ πηγές του Λιμενικού, για σιδερένιο σκάφος με εξωλέμβιες μηχανές, το οποίο πιθανότατα ξεκίνησε από το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία, χωρίς, ωστόσο, ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί, καθώς η προανάκριση

είναι σε εξέλιξη .

Οι μετανάστες που, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι είναι εθνικότητας Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Συρίας, παραμένουν στους Καλούς Λιμένες, όπου αναμένονται λεωφορεία, προκειμένου να επιβιβαστούν και να μεταφερθούν στην αίθουσα Λιμενεργατών, στο Λιμάνι του Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί