Κ. Αρβανίτης: Δεν έχει τέλος η αυθαιρεσία της δοτής διοίκησης του ΚΕΘΕΑ

Δήλωση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ/The Left και μέλους των Επιτροπών Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) Κώστα Αρβανίτη για τη νέα αυθαιρεσία της διοίκησης του ΚΕΘΕΑ να απαγορεύσει τελετή αποφοίτησης.

Η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ αποφάσισε να ματαιώσει την τελετή αποφοίτησης απεξαρτημένων επειδή εκεί… ίσως ακουστούν επικριτικά για την κυβέρνηση σχόλια, αφού το Μαξίμου απειλεί δημόσια τον Οργανισμό με κατάργηση.

Στα “στεγνά” προγράμματα θεραπείας των κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ, η τελετή αποφοίτησης δεν είναι μία τυπική διαδικασία ούτε φολκλόρ για την περίσταση. Εντάσσεται στο ίδιο το θεραπευτικό πρωτόκολλο ως η κορυφαία πράξη αναγνώρισης ενός πολυετούς και επίπονου αγώνα ψυχοκοινωνικής αναπροσαρμογής και επανένταξης.

Μάλιστα με  τον  αποκλεισμό της τελετής αποφοίτησής προσβάλλεται η ελευθερία επιλογής μεθόδου θεραπείας με βάση καθιερωμένους  κανόνες της επιστήμης

Η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ φαίνεται πως αυτά είτε τα αγνοεί είτε τα περιφρονεί. 

Το σοβαρό περιστατικό  αποκάλυψε ο Σύλλογος εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, καταγγέλλοντας επίσης την άρνηση του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου να συγκαλέσουν γενική συνέλευση του Οργανισμού, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν είναι αρκετά «ώριμη» -σε έναν φορέα που λειτουργεί αδιάλειπτα σχεδόν 40 χρόνια (!!!)- και με προφανή στόχο τη φίμωση. 

Η Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ είναι εκθέτη και υπόλογη για συνειδητή υποβάθμιση του Οργανισμού και της ίδιας της απεξάρτησης. Αντί να φροντίζει για την ολοκλήρωση της θεραπείας των εξαρτημένων, ασκεί φιλοκυβερνητική προληπτική λογοκρισία στους θεραπευόμενους, στις οικογένειες, στους επιστήμονες, και στις κοινότητες.

Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες, αντιεπιστημονικές, και αντιθεσμικές μεθοδεύσεις της διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, και απευθυνόμαστε όλοι στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικών Κοινοτήτων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί