Στην σημερινή απεργία ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ

Ανακοίνωση με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για το επικείμενο νομοσχέδιο που διαλύει την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση στη χώρα, καταργώντας το ΚΕΘΕΑ και άλλα προγράμματα απεξάρτησης με δείγματα γραφής επί δεκαετίες, εξέδωσαν ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ και οι σύλλογοι Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι συμμετέχουν στην σημερινή απεργία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, οι σύλλογοι Οικογένειας ΚΕΘΕΑ σε όλη τη χώρα και πολλοί μαζικοί φορείς στο πεδίο των εξαρτήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόμαστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας για το επικείμενο νομοσχέδιο που διαλύει την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση στη χώρα, καταργώντας το ΚΕΘΕΑ και άλλα προγράμματα απεξάρτησης με δείγματα γραφής επί δεκαετίες. 

Από την πρώτη στιγμή διαβεβαιώσαμε την κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο στο σύνολό του δεν γίνεται αποδεκτό από τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, ότι δεν θα ανεχτούμε κι άλλο χτύπημα στην δωρεάν και δημόσια υγεία , μέρος της οποίας είναι και η απεξάρτηση. 

Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν θα δεχτούμε ένα νομοσχέδιο που αντί να λύνει την υποστελέχωση την ενισχύει, νομιμοποιώντας και γενικεύοντας τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας, τα μπλοκάκια, τις ολιγόμηνες συμβάσεις. Δεν θα δεχτούμε ένα νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να ανοίξει κι άλλο τον δρόμο για να γίνει η υγεία και η απεξάρτηση πεδίο να κερδοφορούν ιδιωτικές επιχειρήσεις (που για να μην αγχώνονται για τον τζίρο τους, ο Υφυπουργός στο νέο προσχέδιο νόμου έφτασε να υπόσχεται ότι θα μοιράζει και άδειες λειτουργίας)

Σε μία περίοδο που τα αιτήματα θεραπείας αυξάνονται, που πέφτει ο ηλικιακός μέσος όρος εισόδου στην χρήση, σε μία περίοδο που κυριαρχεί η ανασφάλεια και η αγωνία επιβίωσης εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων, το ΚΕΘΕΑ πρέπει να ενισχυθεί, να στελεχωθεί με προσωπικό, να χρηματοδοτηθεί κατάλληλα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μόνο έτσι θα βελτιωθεί η ήδη μεγάλη  αποτελεσματικότητα τόσο του ΚΕΘΕΑ όσο και των άλλων στεγνών προγραμμάτων απεξάρτησης και όχι με συγχωνεύσεις και καταργήσεις. 

Από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα, που συντονισμένα η πλειοψηφία των μαζικών φορέων στην απεξάρτηση δίνει την μάχη για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, έχουμε καταφέρει αυτό να καθυστερεί συνεχώς. Σε αυτήν την πορεία βρεθήκαμε πλάι στους συναδέλφους μας υγειονομικούς, που παλεύουν για δημόσια δωρεάν υγεία, βρεθήκαμε πλάι σε όλους τους εργαζόμενους που παλεύουν για βελτίωση των όρων ζωής μας, ενάντια στην ακρίβεια, στους χαμηλούς μισθούς, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. 

Το ίδιο θα κάνουμε και στην αυριανή απεργία, την Τετάρτη 17/4/2024, στην οποία συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ. 

Το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε για να μην κατατεθεί το διαλυτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για να σώσουμε την Απεξάρτηση. 

Φουντά Σταυρούλα, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ, εκπρόσωπος του Παραρτήματός του στο ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί