Στα Χανιά ο Π. Πολάκης: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη του 41% προχωρά στην ιδιωτικοποίηση και του νερού» (Βίντεο)

Επίσκεψη στη ΔΕΥΑΧ πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης. Με αφορμή τις εκπεφρασμένες προθέσεις της κυβέρνησης να αλλάξει ριζικά τη δομή των ΔΕΥΑ στη χώρα, ο κ. Πολάκης ενημερώθηκε για την κατάσταση στα Χανιά και την επιχείρηση, απο στελέχη της διοίκησης και εκπροσώπους εργαζομένων.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το όπλο το 41% που έδωσε ο ελληνικός λαός, προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην ιδιωτικοποίηση και του νερού (…) Ο Μητσοτάκης και η νεοφιλελεύθερη κυβέρνησή του το κάνει γιατί θέλει πρώτον να διαχειριστεί την είσπραξη των εσόδων από το νερό με δικές του οικογένειες που θα βάλει να κάνουν αυτή τη δουλειά στις 9 ή 13 συγχωνευμένες επιχειρήσεις που θα βάλει σε όλη τη χώρα, κάτι που δε μπορεί να κάνει όταν αυτές οι επιχειρήσεις είναι στην ευθύνη του δήμου.

Δεύτερον, θέλει να διαχειριστεί και να βγάλει και από εκεί, από τα εκατοντάδες εκατομμύρια από έργα που έχουν εγκριθεί από το ταμείο ανάκαμψης και που πρόκειται να υλοποιήσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης» είπε ο βουλευτής Χανίων.

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Η διαχείριση των νερών πρέπει να παραμείνει στις δημοτικές επιχειρήσεις. Εάν γίνει αυτό, θα γίνει ότι έγινε και στη ΔΕΗ. Δεν θα υπάρχει τιμή 0,25 και 0,30 το κυβικό θα ξεκινάει από το 1 ευρώ. Αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος και να το σταματήσει γιατί το νερό ήταν είναι και θα είναι κοινωνικό αγαθό» τόνισε ο Παύλος Πολάκης.

Τον βουλευτή υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Γιώργος Φραγκιαδάκης, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, η διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών και άλλα στελέχη.

Για τον κίνδυνο του να βρεθούν οι ΔΕΥΑ όλης της χώρας σε ιδιωτικά χέρια, μίλησε ο Αναπληρωτής Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των ΔΕΥΑ Ελλάδας, κ. Γιώργος Πιτσουλάκης.

«Δυστυχώς, το σημαντικότερο που πρέπει να καταλάβουν οι δημότες των Χανίων είναι ότι το νερό πλέον θα το πληρώνουν πολύ ακριβότερα. Θα φτάσουμε σε σημείο τα ληξιπρόθεσμα να τα διαχειρίζονται εταιρίες ιδιωτικές και μην σας φαίνεται παράξενο να βρεθούν ιδιοκτήτες που θα χάσουν τις κατοικίες τους λόγω χρεών, που οφείλεται σε οφειλές στο νερό. Θα πρέπει ο κόσμος να αντιδράσει» είπε.

«Μιλάμε για μία υγιή επιχείρηση η οποία έχει πλεόνασμα. Ο προϋπολογισμός της βρίσκεται περίπου στα 15 εκατομμύρια ευρώ, η δουλειά μας εδώ είναι το νερό να είναι βιώσιμο και να μπορεί ο πολίτης να το απολαμβάνει ως αγαθό προς όλους.

Θεωρούμε ότι εφόσον η επιχείρηση λειτουργεί αρκετά καλά αυτά τα χρόνια και μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της απρόσκοπτα στους πολίτες, δεν θα πρέπει να υπάρξει κάποια αλλαγή στη διοικητική δομή ή την εποπτεία της από την κυβέρνηση» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Γιώργος Φραγκιαδάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Πολάκης ενημερώθηκε επίσης για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ, το κοινωνικό τιμολόγιο στο οποίο είναι ενταγμένο περίπου το 10% των καταναλωτών, τις οφειλές προς την επιχείρηση που ξεπερνούν τα 5 εκ. ευρώ, εκ των οποίων όμως έχουν ρυθμιστεί τα 1.8 εκ. ευρώ και οι ρυθμίσεις συνεχίζονται κ.α.

Ο βουλευτής Χανίων είπε ξεκάθαρα προς τους συγκεντρωμένους ότι με το νερό αναμένεται να γίνει ό,τι και με το ηλεκτρικό ρεύμα, όπου η τιμή της κιλοβατώρας σήμερα ξεπερνά τα 13 λεπτά, ενώ πριν το «άνοιγμα» της αγοράς κυμαινόταν γύρω στα 6 λεπτά.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί