Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της σύγκρουσης φορτηγών πλοίων ανοιχτά των Κυθήρων

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης δύο φορτηγών πλοίων σήμερα το πρωί, 10 μίλια δυτικά των Κυθήρων, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό.

To Φορτηγό πλοίο KIVELI, με σημαία Λιβερίας και 24 άτομα πλήρωμα (1 υπήκοος Γεωργίας και 23 Φιλιππίνων), έπεσε με την πλώρη στη μέση του φορτηγού AFINA I με σημαία Μάλτας και 18 άτομα πλήρωμα (16 υπήκοοι Γεωργίας και δύο Ρώσοι).

Από τη σύγκρουση δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός παρά μόνο εισροή υδάτων στο AFINA I.
Στο σημείο βρίσκονται πέντε πλωτά σκάφη του Λιμενικού σώματος, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, μία λάντζα και ένα ρυμουλκό.

Το AFINA I είχε αναχωρήσει από το Νοβοροσίσκ στη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό το Μπιλπάο της Ισπανίας και το KIVELI από το Μαρόκο με προορισμό τη Βουλγαρία.

Αύριο πιθανότατα θα επιχειρηθεί η αποκόλληση των δύο πλοίων από το σημείο, ενώ θα υπάρξει σχέδιο ρυμούλκησής τους. Ήδη έχουν διατεθεί υλικά και προσωπικό των όμορων Λιμενικών Αρχών για επέμβαση προς τυχόν αντιμετώπιση ρύπανσης. Με μέριμνα των πλοιοκτητριών εταιριών, ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρία, η λήψη προληπτικών μέτρων, για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Παράλληλα, μετέβησαν στην ανωτέρω περιοχή, κατόπιν εντολής της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης με έδρα την Πάτρα, καθώς και κλιμάκιο εξειδικευμένων στελεχών του λιμενικού, της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων, προς επίβλεψη και συντονισμό ενεργειών που απαιτούνται. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή είναι δυτικοί άνεμοι εντάσεως 5-6 BF.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί