Ηράκλειο: Συγκίνηση για τον θάνατο του Βασίλη Σαλούστρου ή Κεχρή

Η στενή φιλία με κορυφαίους δημιουργούς, όπως ο Άκης Πάνου και ο Μανόλης Ρασούλης- Ο αποχαιρετισμός του Ανδρέα Αεράκη

Στα 75 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο γνωστός Ανωγειανός επιχειρηματίας του Ηρακλείου, και παλιότερα της Αθήνας, Βασίλης Σαλούστρος ή Κεχρής,  Ο Βασίλης Σαλούστρος, μουσικός και ιδιοκτήτης κέντρων διασκέδασης, κηδεύτηκε το πρωί της Πέμπτης.

Ο αποχαιρετισμός του Ανδρέα Αεράκη – Andreas Aerakis

O Βασίλης Σαλούστρος ή αλλιώς Κεχρής λίγες μέρες αφού μπήκε το 2024 και λίγο καιρό αφού αποχωρίστηκε την αγαπημένη του σύντροφο, μας αποχαιρέτησε για να πάει να σμίξει παλιούς γνωστούς και να γλεντήσουν όπως συνήθιζαν παλιά.

Παντρεύτηκε την Πέρι κι απέκτησαν δύο αξιαγάπητες κόρες.

Το 1989, από τις 12 ως τις 26 Απριλίου, ο Άκης Πάνου πραγματοποίησε, μετά από 31 χρόνια απουσίας, δεκαπέντε εμφανίσεις στο κέντρο «Επειγόντως» χάριν στην τόσο βαθιά φιλία του με τον Βασίλη. Οι εμφανίσεις έγιναν μετά από πρόταση του Μανώλη Ρασούλη και οργανώθηκαν από τον Άκη Πάνου και τον Ρασούλη, ο οποίος κάλυπτε το μισό πρόγραμμα. Ο Άκης Πάνου τραγούδησε κι έπαιξε μπουζούκι, ενώ επίσης τραγούδησαν ο Γιώργος Σαρρής, η Μαρίνα Σαμαρά, η Φαίδρα Πάλλα, ο Λάμπρος Καρελάς και ο Αργύρης Παπαγεωργίου.

Συνεργάστηκε με λαμπρά ονόματα της Ελληνικής σκηνής και όχι μόνο όπως την Ελένη Βιτάλη, τα Παιδιά από την Πάτρα κ.α, με τον Πάνο Γεραμάνη, έναν επίσης σημαντικό εκπρόσωπο του λαϊκού πάλκου με τον οποίο συνδέθηκε με στενή φιλία και κουμπαριά, καθώς επίσης και με τη Λιλή Ζωγράφου την σημαντική δημοσιογράφο, λογοτέχνιδα και πολιτική ακτιβίστρια.

Ο Βασίλης, ένας σπουδαίος ανωγειανός, ένας άνθρωπος που δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του, διέπρεψε στο χώρο των επιχειρήσεων και στην αθηναϊκή νύκτα και αποτέλεσε μέσω του νυκτερινού του κέντρου τον δίαυλο για να ταξιδέψουν τα κρητικά μουσικά ακούσματα πέρα από τα σύνορα του τόπου μας, κάνοντας βραδιές με σπουδαίους ανωγειανούς λυράρηδες, όπως ο Ψαραντώνης, ο Νικηφόρος Αεράκης κι ο Βασίλης Σκουλάς και πολλούς άλλους καταξιωμένους Κρήτες καλλιτέχνες.

Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε έναν εναλλακτικό καφενέ με τ’ όνομα “Οχι άλλος” έναν τόπο συνάθροισης ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης.

Ο Κεχρής ήτανε ενας φιλότιμος άντρας που άφησε το στίγμα του, δίδοντας πάντα χείρα βοηθείας στους αδύναμους και σ’ όσους είχαν ανάγκη…

Θα τον θυμόμαστε με νοσταλγία κι αγάπη όπως ακριβώς περιγράφει το παρακάτω κείμενο σε μια κινηματογραφική στιγμή της ζωής του, όπως ακριβώς ήταν κι η προσωπικότητα του…

Φθινοπωρο του 88

Εφημεριδα ΠΡΩΤΗ.

Ηρθε ενα βραδυ ο Μανωλης ο Ρασουλης και αρχισε να μου λεει οτι εψησε τον Ακη Πανου να ξανανεβει στο παλκο απ΄οπου ειχε κατεβει αρκετα χρονια πριν και τι μπορουμε να κανουμε..Ενημερωσα τον τοτε διευθυντη της εφημεριδας Νικο Τσαγκρη και μεσα σε μιση ωρα βρεθηκαν και τα χρηματα για τα εισητηρια αλλα και το κεντρο. Ηταν το “¨Επειγοντως”¨ενα μαγαζι στη Κυψελη που ειχε ενας αλλος φιλος μας ο Βασιλης Σαλουστρος, “τρελλος¨κι αυτος με τον Μανωλη και με τον Ακη Πανου.

Τα υπολοιπα ειναι πλεον ιστορια…

Κορυφαιο “τιπ” στην μνημη μου απο το ολο “συμβαν” με τον Ακη Πανου στο “Επειγοντως ” το ζειμπεικο της Λιλης Ζωγραφου τρεις την νυχτα, χωρις παπουτσια και ο Ακης να παιζει για παρτη της.

Στο καλό Βασίλη Σαλούστρο!

Ανδρέας Αεράκης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί