Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καταθέτει άμεσα νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο – Επικοινωνία Κασσελάκη – Φάμελλου

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να υποκύψει στους ακροδεξιούς βουλευτές και στελέχη του και να καταχωνιάσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Δείτε:

Πάει πίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τι ανέφερε ο Μητσοτάκης

Στ. Κασσελάκης για Κ. Μητσοτάκη: Ντροπή του για τη φρασεολογία σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια – Να μας πει αν είναι υπέρ ή κατά της ισότητας στον γάμο

Ο Στέφανος Κασσελάκης, επικοινώνησε πριν από λίγο με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ζήτησε από τον Σωκράτη Φάμελλο με το άνοιγμα της Βουλής να κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Όπως επισημαίνει με ανάρτησή του ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την απόφαση «του Πρωθυπουργού να αναβάλει το δικό του νομοσχέδιο, είναι η μόνη μου επιλογή.

Κι όσο εκείνος θα αναβάλλει, θα διστάζει, θα κωλυσιεργεί, θα μετράει αντιδράσεις συντηρητικών βουλευτών του και θα καθησυχάζει τ’ αυτιά ακροδεξιών ψηφοφόρων του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Στέφανος Κασσελάκης, του αναφέρει ότι «μας κάνετε να αισθανόμαστε β’ κατηγορίας πολίτες. Όταν ένας άνθρωπος διψά για ισότητα και συμπερίληψη, δεν του λες “περίμενε να εξηγήσω”, όπως δηλώσατε χθες».

Και συνεχίζει στην ανάρτησή του επισημαίνοντας: «Δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς. Φοβάστε εσείς, δε φοβόμαστε εμείς. Το μόνο που έχετε να πείτε είναι το εξής: Ναι ή όχι στην ισότητα στον γάμο; Είστε αληθινά υπέρ, κ. Μητσοτάκη; Αν ναι, θα υπερψηφίσετε. Αν όχι, θα κρυφτείτε πίσω από τον κ. Βορίδη για άλλη μια φορά».

Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη
 

«Μόλις επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, και του ζήτησα, με το που ανοίξει η Βουλή, να καταθέσουμε εκ νέου το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Πρωθυπουργού να αναβάλει το δικό του νομοσχέδιο, είναι η μόνη μου επιλογή.

Κι όσο εκείνος θα αναβάλλει, θα διστάζει, θα κωλυσιεργεί, θα μετράει αντιδράσεις συντηρητικών βουλευτών του και θα καθησυχάζει τ’ αυτιά ακροδεξιών ψηφοφόρων του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει.

Κύριε Μητσοτάκη, μας κάνετε να αισθανόμαστε β’ κατηγορίας πολίτες.
Όταν ένας άνθρωπος διψά για ισότητα και συμπερίληψη, δεν του λες «περίμενε να εξηγήσω», όπως δηλώσατε χθες.

Δεν υπάρχει τίποτα να «εξηγήσετε» στον κόσμο σε σχέση με τον γάμο για όλους.

Όπως δεν υπήρξε τίποτα να εξηγήσουν στις κοινωνίες τους στον καιρό τους, οι ηγέτες που προχώρησαν στην κατάργηση της δουλείας, στην ψήφο των γυναικών, στην ισότητα των φύλων, στον πολιτικό γάμο, στο σύμφωνο συμβίωσης.

Οι κοινωνίες ποτέ δεν είναι έτοιμες αν δεν είναι έτοιμοι οι ηγέτες τους.
Δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς.
Φοβάστε εσείς, δε φοβόμαστε εμείς.

Το μόνο που έχετε να πείτε είναι το εξής:
Ναι ή όχι στην ισότητα στον γάμο;

Είστε αληθινά υπέρ, κ. Μητσοτάκη;

Αν ναι, θα υπερψηφίσετε.
Αν όχι, θα κρυφτείτε πίσω από τον κ. Βορίδη για άλλη μια φορά».

Γιατί ο Μητσοτάκης έβαλε στο συρτάρι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Ο ρόλος Σαμαρά και Βορίδη

(πηγή: Αυγή)

Αιχμάλωτος στην ακροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος χθες επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα ότι το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έχει παραπεμφθεί στις καλένδες.

Ο πρωθυπουργός σε διάλογο που είχε, στο πλαίσιο της ορκωμοσίας των νέων υπουργών και υφυπουργών, με δημοσιογράφους, παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι σε το νομοσχέδιο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Ειδικότερα όταν ρωτήθηκε αν «έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;» ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αόριστα λέγοντας «μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι άλλως από το να κερδίσει χρόνο μέχρι τις ευρωεκλογές. Όπως έγραφε πρόσφατα η ΑΥΓΗ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμούσε να καταθέσει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ωστόσο, η απορριπτική γραμμή των Αντώνη Σαμαρά και Μάκη Βορίδη βρίσκει απήχηση σε μεγάλο τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και της βάσης της ΝΔ, με αποτέλεσμα το νομοσχέδιο να έχει πάει στα αζήτητα.

Κοινοβουλευτικοί παράγοντες υπολογίζουν ότι μετά βίας 100 βουλευτές της Ν.Δ. (σε σύνολο 158) προτίθενται να ψηφίσουν το σχετικό νομοθέτημα. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας έχει ήδη προειδοποιήσει τον Κ. Μητσοτάκη πως, εφόσον έρθει ο νόμος και ζητηθεί πειθαρχία από τους υπουργούς, τότε θα προτιμήσει την παραίτηση. Είχε σημειώσει, μάλιστα, ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω σε ζητήματα συνειδήσεως. Πρόσφατα, και ο Αντώνης Σαμαράς -σε συνέντευξή του- είπε «όχι» στο νομοσχέδιο, τασσόμενος υπέρ της «πυρηνικής οικογένειας».

Σκληρή απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη

Το νέο παιχνίδι καθυστερήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει ξεκάθαρα αν είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία).

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με ανάρτησή του στα αγγλικά και στα ελληνικά, «ο “φιλελεύθερος” Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα!

Η ισότητα είναι το “κάρο”; Και η “σέλα” ποιος είναι;

Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης;

Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.

Τον καλώ να πει ξεκάθαρα:

-Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία), ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

-Θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του ή θα ταΐζει “σανό” το ακροδεξιό του ακροατήριο την ώρα που οι προοδευτικές δυνάμεις θα περνούν το νομοσχέδιο με την ψήφο των βουλευτών τους;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί