Κάρπαθος: Δεν άναψαν τα φώτα στο αεροδρόμιο για αεροδιακομιδή – Κατέληξε 65χρονος ασθενής

φωτο αρχείου

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν οι συγγενείς 65χρονου από την Κάρπαθο, ο οποίος έχασε τη ζωή του τη διάρκεια μεταφοράς του από το νοσοκομείο του νησιού προς τη Ρόδο. Όπως αναφέρουν δεν λειτουργούσαν τα φώτα του αεροδρομίου για να γίνει η αεροδιακομιδή.

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για πολύωρη καθυστέρηση που ίσως να ήταν και καθοριστική για την μοιραία εξέλιξη. Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο γαμπρός του 65χρονου υποστήριξε ότι για την καθυστέρηση αυτή δεν ευθύνεται το ΕΚΑΒ αλλά η ασυνεννοησία και τα προβλήματα που προέκυψαν στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, όπου για κάποιους τεχνικούς λόγους δεν άναβαν τα φώτα του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο έτσι ώστε να μπορέσει να προσγειωθεί με ασφάλεια το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ που ξεκίνησε από την Ελευσίνα.

«Είναι ανήκουστο όλο αυτό που βιώσαμε και είχε ως αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη του ανθρώπου μας. Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2 προχθές το μεσημέρι, όταν η κατάσταση του ανθρώπου μας επιδεινώθηκε. Ξέραμε ότι το πρόβλημα υγείας του ήταν πολύ σοβαρό και η κατάστασή του πολύ επιβαρυμένη» είπε ο γαμπρός του 65χρονου και πρόσθεσε:

«Αφού ειδοποιήσαμε το ΕΚΑΒ, λίγο μετά τις 2, γιατροί και συγγενείς ξεκινήσαμε μαζί με τον πατέρα μας, από το νοσοκομείο για το αεροδρόμιο. Αφού φτάσαμε εκεί και περιμέναμε με τον ασθενή σε κρίσιμη κατάσταση, αρκετή ώρα μετά μας ενημέρωσαν ότι η προσγείωση του αεροσκάφους θα καθυστερούσε επειδή δεν άναβαν τα φώτα προσγείωσης στο αεροδρόμιο Καρπάθου.

Δυστυχώς, έτσι όπως σας το λέω.Φύγαμε και πάλι πίσω στο νοσοκομείο, αφού οι φιάλες οξυγόνου τελείωναν και ξέρετε τί ώρα έφτασε το αεροσκάφος; Μετά τις 11 και μισή το βράδυ. Το αποτέλεσμα ήταν ο άνθρωπός μας να χάσει τη ζωή του μετά από τέτοια ταλαιπωρία και καθυστέρηση. Δεν έχουμε πρόβλημα με το ΕΚΑΒ. Οι άνθρωποι έκαναν όλοι τη δουλειά τους».

«Με όλο αυτό που σας περιέγραψα έχουμε. Και για το λόγο αυτό ζητάμε και την παρέμβαση κάθε αρμόδιας υπηρεσίας. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο επιβαρυμένη ήταν η κατάσταση της υγείας του. Αυτό που ζητάμε τώρα είναι να γίνει έρευνα από την Εισαγγελία Ρόδου για να δούμε αν όλοι έκαναν τη δουλειά τους όπως έπρεπε. Αν όχι όμως να αποδοθούν άμεσα ευθύνες. Εύχομαι να είναι το τελευταίο θύμα ο πεθερός μου, από τέτοιου είδους καταστάσεις. Και το μοναδικό ζητούμενο είναι να μην βρεθεί άλλος στη θέση του» κατέληξε ο γαμπρός του 65χρονου.

Όπως αναφέρει το Mega σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας ρόλο «κλειδί» έχει παίξει η προτεραιοποίηση των περιστατικών από την πλευρά του ΕΚΑΒ. Υποστηρίζεται από την Πολεμική Αεροπορία πως μόλις έγινε γνωστό ότι το αεροδρόμιο της Καρπάθου δεν είχε φώτα, ανέφεραν στο ΕΚΑΒ ότι υπάρχει διαθέσιμο super puma που μπορεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του νησιού.

Σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, το ΕΚΑΒ αποκρίθηκε πως θα πάει πρώτα να παραλάβει ένα άλλο περιστατικό από Σαντορίνη, με προορισμό το Ηράκλειο. Βάσει των ίδιων πληροφοριών πηγές του ΕΚΑΒ αναφέρουν πως δεν επιλέγουν οι ίδιοι ποιο περιστατικό θα εξυπηρετήσουν, αλλά παίρνουν την εντολή και την εκτελούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί