Βασίλης Καρράς: Σε λαϊκό προσκύνημα από σήμερα η σορός του στη Θεσσαλονίκη, αύριο η κηδεία (φωτο)

Την τελευταία του πνοή άφησε την παραμονή Χριστουγέννων, ο Βασίλης Καρράς, σε ηλικία 70 ετών και ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με covid. 

Δείτε:

Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

Ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο και η υγεία του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη, η είδηση του θανάτου του, όμως, σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο χώρο. 

Η σορός του δημοφιλούς καλλιτέχνη τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, σήμερα, στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη.

Επισημαίνεται ότι η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα γίνουν μία ημέρα αργότερα, την Τετάρτη, στις 12 μ.μ., στη γενέτειρά του, δηλαδή στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του.

Η οικογένεια του Βασίλη Καρρά επιθυμεί, αντί στεφάνων, να στηριχθεί ο σύλλογος «Φλόγα» για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Τριήμερο πένθος στη Θεσσαλονίκη

Τριήμερο πένθος για τον θάνατο του μεγάλου καλλιτέχνη κήρυξε η εστίαση στη Θεσσαλονίκη με την Ένωση Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης να καλεί τα μέλη της να παίζουν αποκλειστικά τραγούδια του σπουδαίου λαϊκού τραγουδιστή που άφησε την Κυριακή, παραμονή Χριστουγέννων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πρόκειται για τον ελάχιστο φόρο τιμής στον κορυφαίο ερμηνευτή.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Εστιατόρων:

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον Άρχοντα,

η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της,

σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΡΧΟΝΤΑ !»

Ποιος ήταν ο Βασίλης Καρράς

Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953. Είχε δύο αδέλφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 ετών, μετακόμισε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρόνων, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας», στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, τη δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, εργάστηκε στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι «Εγώ αγάπη μου, εγώ». Παντρεύτηκε, το 1973, τη Χριστίνα Κεσογλίδη και μαζί απέκτησαν μια κόρη, την Ειρήνη.

Ο Βασίλης Καρράς άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ’ έχεις κάνει αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή. Οι δίσκοι του έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι.

Ακόμα, ο ίδιος είχε συνεργαστεί με αρκετούς συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Μιχάλης Ρακιντζής, ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης, ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι.

Επισημαίνει ότι ο Βασίλης Καρράς είχε κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι «Πυξ Λαξ», η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς, μάλιστα, ο Βασίλης Καρράς συνεργάστηκε και σε ζωντανά προγράμματα.

Τέλος, ο Βασίλης Καρράς ήταν συνθέτης και στιχουργός, καθώς είχε γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί